Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın önceki gün yaptığı yazılı açıklama ile ilgili Mustafa Uysal'dan yanıt geldi. Gazetecilerin objektif davranmalarını isteyen Uysal'ın gönderdiği açıklama şu şekilde:

KAMUOYUNA , CEVAP HAKKI!

Her hafta düzenli yayınlamaya gayret ettiğim Pazar Sohbetlerinin 28 Nisan akşamı yayınladığım, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın,  İmar yolsuzluğu yaptığı ve Belediye Başkanlığı makamını kullanarak rant elde ettiğini parsel numaraları ve krokileriyle birlikte kamuoyuna duyurmuştum. Belediye Başkanı Halil Posbıyık tarafından hem katıldığı canlı yayınlarda, hem de yaptığı basın açıklamalarında iddialarımın asılsız olduğuna dair açıklama ve kamuoyunu bilgilendirilmesi  yapılamadığı gibi beni “Kalemşörlükle suçlayarak, "Bunların efendileri var, Belediyede vole vuracakları işleri olduğu ve ben bu işleri yapmadığım için beni kalemşörlerle köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar” gibi tarafıma karalama ve linç kampanyasına dönüşen iftiralar peşin sıra gelmiştir. Bu iftiralar sonrası,  İftira attığıma inanıyorsa mahkemeye gitmesi gerektiğini Sosyal Medya hesabımdan paylaşmıştım.  2 Mayıs akşamı yayınladığım Pazar Sohbetinde ise, kendisine "Kim bu efendiler!” başlığıyla, Belediyeden vole vurmak için beni kullandığını iddia ettiği efendilerin kim olduklarını ve Belediyede ne tür işler yapmak niyetinde olduklarını açıklamasını istemiş, ancak yine bir açıklama gelmemişti.

Önceki yıllarda yaptığı haber neticesinde,  benim uğradığım gibi Başkan Posbıyık tarafından karalama ve iftira kampanyasına uğrayıp, bugün bana gazetecilik dersi vermek isteyen kişilerin de içinde olduğu arkadaşların gözden kaçırmaması gereken asıl haber konusu, haberim yayınlandıktan sonra tarafıma yapılan iftiralar karşısında, mahkemeye ver çıkışım değil,  Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın İmar Yolsuzluğu yaparak, Belediye Başkanlık makamını kullanarak haksız rant elde etmesidir.

Bana akıl vermeye ve gazetecilik dersi vermeye çabalayan arkadaşların asıl amaçlarının makam gücünü elinde bulunduran Belediye Başkanının bulunduğu durumunu kendi menfaatlerine fırsata çevirme,  ortaya attığım suçu basitleştirme, gündemden düşürme çabalarını onların adına üzülerek izliyorum.

Onlarda takdir ederler ki, Gazeteci veya Yazar olmak için illa bir yayın kuruluşunda çalışma zorunluluğu yoktur. Günümüz teknolojisinde ciddi okur ve izleyici kitlesine hitap eden, yazıları ilgiyle takip edilen ve şuan aktif bir Gazete, televizyon ve mecmuada çalışmayıp, gazeteciliğini Facebook, Youtube, twitter gibi Sosyal Mecralarda sürdüren yüzlerce meslektaşımız vardır! Sosyal Medya mecrasında faaliyet sürdüren birçok gazeteci ve araştırmacıların yayınları bugün Ereğli'de sayıları oldukça fazla olan yayın kuruluşlarında gazetecilik yapan arkadaşların yazdıkları köşe yazılarının toplamından çok daha fazla takip edildiği de bir gerçektir.

Yıllardır tanıdıkları benim bugüne kadar yaptığım haber ve yorumları ilgi ile izleyip, bugün bana gazetecilik mesleği üzerinden akıl ve ayar vermeye çabalayan bu arkadaşlar eğer okunurluklarını, izlenirliklerini ve inandırıcılıklarını artırmak istiyorlar ise, onlara önerim yaptıklarını iddia ettikleri Gazetecilik mesleğine yakışır şekilde Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a; İmar Yolsuzluğu ve Makamı kullanarak rant elde edip etmediğini sorgulayarak, 

1- VİLLANI YAPARKEN HERKES GİBİ BELEDİYEYE BEDELSİZ TERK ETMEN GEREKEN PARK ALANINI, TERK ETMEDİĞİN GİBİ, KENDİ ÜZERİNE BAĞIMSIZ BİR PARSEL YAPTIN MI?

2- BU BAĞIMSIZ PARSEL YAPTIĞIN PARK (YEŞİL ALAN) ALANININ İMARINI DEĞİŞTİRİP KONUT İMARINA DÖNÜŞTÜRDÜN MÜ?

3- BİTİŞİĞİNDE BAŞKASININ PARK DİYE TERK ETTİĞİ YERİNDE İMARINI KONUTA ÇEVİRİP, DAHA SONRA BELEDİYEDEN KENDİNE ALDIN MI?

YANİ ORTADA HİÇBİR YERİN YOKKEN 3 HAMLEDE KENDİNE ON NUMARA BİR VİLLA YERİ ÇIKARTTIN MI?

Sorularını yöneltip, gerçek gazetecilik örneği göstermeleridir.

Elbette ben bilgi ve belgelere dayandırdığım İmar Yolsuzluğu ve makamı kullanarak haksız kazanç ve rant elde ettiği ile ilgili CİMER, Zonguldak Valiliği ve İç İşleri Bakanlığına gerekli şikayetlerde bulundum. Bu şikayetlerimden gelecek sonuca göre adli sürece başlayacağım. Bu süreçlerin nasıl işleyeceği konusunda birilerine kalkan ve savunucu olarak hokus pokus hamleleriyle biranda olaylara dahil olup ortaya çıkan paralı kalemşörlük ve sözcülük yapan arkadaşın tecrübesine de, birilerine yaranacağım diye kamuoyuna yaptığı eksik ve çarpıtma bilgilerine de ihtiyacım yok.

Haberimin muhatabı olarak iddialarıma kamu vicdanını rahatlatacak cevaplar vermediği gibi bana hakaret eden, beni itibarsızlaştırmak ve küçük düşürmek için iftira atan Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın haberlerini yayınlayıp, benim konu ile ilgili iddialarımın hiçbirine gazete ve yayın kuruluşlarında yer vermeyen  arkadaşların Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk bildirgesini okumalarını, orada "Gazeteci" mesleğinin tanımını gözden geçirerek, Objektif habercilik noktasında Posbıyık’ın açıklamalarına yer verirken, benim cevap hakkıma da saygı göstermelerini beklemem, çok olmasa gerek!

Tüyü bitmemiş yetimlerin haklarını ve vatandaşların ödediği vergileri dağıtabilecek ve o imkanlarla abonelik ve reklam verebilir bir makamda olmamam, cevap hakkıma saygı duyulması gerçeğini ortadan kaldırır mı?  Kamuoyuna Saygıyla…