AKP Zonguldak il Başkanı Hamdi Uçar   Son günlerde yerel basında, bazı yayın kuruluşlarında şahsım ve şahsım nezdinde Ak Parti Teşkilatını karalayıcı ve küçük düşürücü mesnetsiz, salt karalamaya yönelik habercilik ilke ve anlayışından uzak yayınlar yapılmaktadır dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Uçar, bu tür soyut iddialardan birinin 2009 yılında yapılan yerel genel seçimlerinde  Zonguldak Belediye Başkanlığı seçimlerinde AKP'nin  başkan adayını desteklemeyeceğimizi ifade ettiğim ve bunu da teşkilata dikte ettirdiğim yönünde olduğuna dikkat çekerek şöyle dedi:

HAYAL ÜRÜNÜ

Ak Parti il Başkanı ve Teşkilat mensubu olarak iddia edilen böyle bir eylemin içinde bulunabilecek yapı ve karaktere sahip olmadığım gibi teşkilat terbiyemizde buna müsait değildir. Yapılan bu haber hayatın olağan akışına bile aykırılık teşkil eden tamamen hayal ürünü ve salt karalamaya yönelik bir haberdir.

Hamdi Uçar açıklamasına şöyle devam etti:

SAYISIZ HİZMET YAPTIK

Hakkımızda ortaya atılan diğer bir haberde ise iktidarımız döneminde partimizin Zonguldak'a hiçbir hizmette bulunmadığı yönündedir. Ak Parti iktidarı döneminde gerek teşkilat gerekse milletvekillerimiz nezdinde Zonguldak ilinin kalkınması ve sorunlarına çözümü yönünde sayısız hizmetler yapmış bulunmaktayız.

MİLLETVEKİLLERİNE HAKSIZLIK

Zonguldak'ın kamu payını en yüksek alan illerden biri olduğumuz unutulmamalıdır. Türkiye Taş Kömürü Kurumuna bizim dönemimizde işçi alındı. Üretimin artması için yatırım yapıldı. Okullaşma oranına bağlı olarak derslik sayısı yükseltildi. Üniversitemiz yeni fakültelerde, Tıp Fakültemiz ise açılan yeni ünitelerle büyüdü. Coğrafi şartların zorluğuna rağmen çevre yolları hızlı bir şekilde bitiriliyor. Trafiği rahatlatacak olan üzülmez 1 ve 2 tünelleri ile sapça 2 tünelinin yapım aşamasına gelindi. Ereğli ve Devrek hastanelerinden sonra Merkezde ki bölge hastanemizin de bu yıl içerisinde temeli atılacak. Şehir Merkezinin trafiğini rahatlatacak olan Mithatpaşa Tüneli'nin, Filyos Limanı'nın yakın tarihte ihale edilecek olması. Zonguldak –Filyos arası yol çalışmasının başlatılması Ak Parti hükümeti döneminde Zonguldak iline gerekli önemin  verildiğinin en güzel göstergesidir. Özel sektör yatırımcılarının başta maden ve enerji olmak üzere Zonguldak iline yatırımda bulunmasına mevcut işsizliğinde azaltılmasına katkı sağlamıştır.

10 yıldır Zonguldak'a hizmet edilmediğini iddia etmek Mevcut Milletvekilimiz, eski Meclis Başkanımız Sn Köksal TOPTAN ve eski milletvekillerimiz Fazlı ERDOĞAN ve Polat TÜRKMEN 'e karşı yapılan bir haksızlıktır. Yeni Milletvekillerimiz Ercan CANDAN ve Özcan ULUPINAR'ın hizmetlerini de inkâr etmek mümkün müdür?

HUSURSUZLUK ORTAMI YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR

2011 yılı Genel Seçimlerde de Zonguldak halkı da hükümetimizin Zonguldak iline verdiği değerin karşılığını halkımız 12 Haziran Seçimlerinde oylarıyla fazlasıyla göstermiştir. Bundan dolayı da Zonguldak halkına her zaman minnettarız.

Partimizdeki istikrar ve birlik ve beraberlik duygularının yüksek seviyede olması nedeniyle her İl Kongresi sürecinde olduğu gibi bir takım odaklarca asılsız haberler yaptırılmak suretiyle sanki partimiz içinde huzursuzluk olduğu İl Başkanı ile Milletvekilleri veya bölge koordinatörleri arasında huzursuzluk varmış gibi bir ortam yaratılmaya çalışılmaktadır. Zonguldak Ak Parti Teşkilatında hiçbir huzursuzluk olmadığı gibi Zonguldak iline hizmet getirmek için teşkilat ve Milletvekilleri el ele vermek suretiyle gerekli çalışmaları yürütmektedir.

İl Kongresine giden süreçte parti disiplini içerisinde kongreler gerçekleştirilmiş ve en ufak bir tatsızlık dahi yaşanmamıştır.