Milli Eğitim Bakanlığı'nın yürüttüğü ve Türkiye genelinde üç yıldır gittikçe yaygınlaşan 7-19 Yaş Aile Eğitimi Programı, Zonguldak Merkez İlçe'ye bağlı Karaman beldesindeki Karaman Çok Programlı Lisesi'nde önceki gün başladı. 21 velinin katılımıyla gerçekleşen aile eğitimi, Ergeni Tanımak, İletişim Kurmak, Birlikte Büyümek, Aile Tutumları, Riski Yönetmek, Olumlu Davranış Kazandırma, Uzlaşabilmek, Geleceği Planlamak konu başlıkları ile 8 hafta 3'er saatlik oturumlarla devam edecek. Karaman Çok Programlı Lisesi Rehber Öğretmeni Nilgün Yıldız, 7-19 Yaş Aile Eğitimi Programı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, 7-19 Yaş Aile Eğitimi'nin temel amacı; 7-19 yaşlar arasında çocuğu olan anne-babaların ya da bu yaşlardaki çocuklara bakan kişilerin var olan bilgi ve becerilerini geliştirerek daha sağlıklı çocuklar yetiştirmelerini desteklemektir.
Her anne-baba, iyi anne-babadır. Ancak sürekli gelişmekte; değişmekte olan çocuklarımız karşısında daha bilgili, daha bilinçli olarak onların gelişimlerine katkı sağlayan anne-baba olabilmeleri ve daha sağlıklı aile içi ilişkiler kurabilen anne-baba olabilmeleri adına anne-babaları desteklemek için hazırlanmış çok değerli ve verimli bir program olduğunu düşünüyorum. Programın, her hafta birlikte çalışmaları yürüteceğimiz annelerimiz ve onların çocukları için faydalı olmasını diliyorum dedi. Yıldız, programa tüm anne-babaların katılabileceğini, isteğinin de tüm velilere ulaşabilmek olduğunu, bunun için velilerin Okul Rehberlik Servisi'ne başvurmalarının yeterli olduğunu söyledi.
Okul Müdürü Zeki Erbağ ve Müdür Yardımcısı Şafak Karakök de, 7 -19 Yaş Aile Eğitimi Programı gibi önemli bir programın okullarında gerçekleşmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirtirken; okul öğrencileri ve velileri için hayırlı olmasını dilediler.