Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in döneminde yapılan atamaların iptal edildiğine dikkat çekti.

Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in döneminde çıkarılan ve her defasında hukuk duvarına çarparak geri dönen "yönetici atama yönetmeliğini" giderayak nasıl delebilir, elimdeki listede yazılı olan yaklaşık 600 civarındaki kişiyi nasıl yönetici yapabilirim diyerek gerçekleştirdiğini  ve gerekçesini  Devlet Memurları Yasasının 76 ncı maddesinden aldığını belirttiği atamaların ilimizde yapılmış olanlarının iptal edildiğine vurgu yapan Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz yazılı açıklamasında sözlerine şöyle devam etti:
"Bu sendikamızın kazanmış olduğu hukuk zaferlerinden yalnızca biridir.Ancak burada sorgulanması gereken konu hukuksuzca yapılmış olan bu atamalarda adı geçen kişilerin adlarının nasıl belirlendiğidir..Hüseyin ÇELİK Bakanlıktan ayrılmadan gerçekleştirdiği ve atamaları yangından mal kaçırırcasına  yapılan  bu kişiler kimler tarafından tavsiye edilmişlerdir..
Hizmet puanı, üstün liyakati kanıtlanmış Eğitim Sen üyeleri yönetici olmak istediklerinde bu haklarını mahkemeler aracılığı ile alabilmekte iken Hüseyin ÇELİK'in yapmış olduğu ve mahkemeler tarafından iptal edilen bu atamalarda adı geçenler nasıl seçilmişlerdir? Bu durum eğitimcilerin ve halkımızın irdelemesi gereken bir konu olup,13 Ağustos 2009 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren yeni yönetmelikle yapılacak olan atamalarında  benzer yöntemler ile  karanlık köşelerde ve karanlık kafalarda belirlenmiş isimler  ile  yapılmaya çalışılacağı konusunda kuşkularımız  vardır...
Bu nedenle eğitim gibi önemli bir konuda halkın haklarını takip edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmamalıdır.. 13 Ağustos 2009 Tarihinde yayınlanan yeni Yönetmelikte sendikamızın da talepleri arasında olan sınav ile yönetici atamalarının gerçekleştirilmesi ilkesinin konulması bizler için olumlu olmakla birlikte 2005 ve 2006 yıllarında yapılan sınavlarda başarılı olanların hakkı yok sayılmıştır. Sınavın ÖSYM tarafından yapılması talebimizin gerçekleşmemesi sınavların sağlıklı yapılması konusundaki kuşkularımızı arttırmaktadır.
Daha önce yayınlanmış yönetmeliklerdeki yandaş kişileri kayırma amaçlı yönetmelik maddelerinin iptali ile ilgili kazanılmış davalara rağmen bu yönetmeliğe de  subjektif ölçülerin yeniden ölçme kriterlerine konulması yanlıştır. Aylıkla ödüllendirme, takdir ve teşekkür belgelerinin hak eden öğretmenlere verildiği konusunda kuşkular haklı kuşkular vardır. Yönetici atamalarına ilişkin duyurudan birkaç gün önce yüzlerce kişiye ödül verilmesi bu savımızın kanıtıdır. Ödüller için puan verilmesi her zaman için tartışma yaratacaktır. Bunun dışında aldığı disiplin cezaları nedeniyle yönetici adaylarına ayrıca eksi puanlar verilmesi, adil ve hakkaniyete uygun gözükmemektedir. Aldığı disiplin cezası nedeniyle yönetici adaylarına ayrıca  eksi puanlar vermek, yönetici adaylarının ikinci kez cezalandırılması anlamına geleceğinden, uygulamayı, hukukun genel ilkeleri ile bağdaştırmak da olanaksızdır. Yönetmeliğin 22. maddesi ile eğitim kurumları müdürlerine rotasyon uygulaması getirilmiştir.
Dolayısıyla rotasyonla ilgili tarafların görüşlerine başvurulmamıştır. Bu konu uygulamada pek çok soruna yol açabileceğinden,  konunun enine boyuna tartışılarak, en uygun yöntemin belirlenmesi gerekirdi. Kaldı ki daha önce yargı tarafından, okul müdürlerinin zorunlu yer değiştirmeleriyle ilgili yapılan işlemlere yönelik iptal kararları verilmiştir. 
Eğitim Sen olarak sıraladığımız bu ve daha birçok benzer eleştirilerimizin olduğu yönetici atama yönetmeliğinin uygulamaya girmesi ile birlikte ortaya çıkacak her türlü haksızlık ve yanlış uygulamanın takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz."