BBP Zonguldak il Başkanı Varol Demirköse ülkemizde iş savaş çıkartmak isteyen emperyalist güçle ve işbirlikçilerine dikkat çekti.

 

 “Ülkemizde iç savaş çıkarmak isteyen emperyalist güçler ve onun yerli işbirlikçileri geçmişte sağ-sol çatışmaları ile bugün de Türk-Kürt ve Alevi-Sünni gibi birçok çatışma alanı yaratmaya çalışmaktadırlar. Türkiye’de insanlarımız arasında karşılıklı sevgisizlik, güvensizlik ve etnik ayrışma ve ayrıştırma psikolojisi yerleştirilmeye çalışılıyor. Bu karanlık oyunlar, bir toplumsal mesele haline ve bir ayrışma meselesi haline gelirse bunun vebalini kimse ödeyemez” diyen BBP Zonguldak il Başkanı Varol Demirköse açıklamasına şöyle devam etti:

 

Hızla eritilmeye çalışılan Milli - İslami ve insani değerlerimizin üzerine; yıkıcı, kırıcı, yok edici bir saltanat inşa edilmeye çalışılmaktadır. Görevimiz açık ve nettir. Orta ve uzun vadede Türkiye’yi iç savaş arenası haline getirme iradesine karşın; yüz yıllardır barış içinde yaşamış olan vatandaşlarımızı “kardeşlik noktasında” buluşturma görevini layıkıyla ifa etmeliyiz.

Referandum sürecinde bu tip iç savaş provalarının artacağına yönelik bir beklenti vardı. Devlet ve vatandaşlarımız uyanık olmalıdır. Açık saldırılar ve provokasyonların genele yayılmaması için herkes sağduyulu ve hoşgörülü olmalıdır.

Hükümet derhal RTÜK'ü harekete geçirmelidir. TV kanallarında terörizmin ve iç karışıklıkların yurt sathına yayılması tehditi ve ihtimali üzerine; kitle psikolojisi uzmanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve emniyet mensupları bu karanlık emellere karşı toplumu bilinçlendirecek bir çalışma içine girmelidir. Terörün ekmeğine yağ sürecek bir şekilde vatandaşı sokakta hukukunu kendisinin aramaya iten davranışların önüne geçilecek tüm önlemler alınmalıdır. Bunun dışında bu tip iç karışıklıkların sürekli ve detaylıca TV ekranlarında haber yapılmasının da önüne geçilmelidir…

Son olaylarda silahlı kuvvetlerimizden ve emniyet güçlerimizden şehit olanlara Allah’tan rahmet, yakınlarına aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Büyük Birlik Partisi bu son süreçte, istenmeyen olaylar karşısında hiçbir provokasyon ve tahriklere kapılmayacaktır. Bizler soğukkanlılığımızı ve sükûneti elden bırakmayacağız. Teşkilatlarımız, vatandaşlarımızı sokağa dökme ve çatışma ortamına iten karanlık oyunlara karşı soğukkanlılığını ve sükûnetini koruyacaktır. Bin yıldır bu coğrafyada etle tırnak olmuş, aynı kıblede saf tutmuş, komşu, dost ve akraba olmuş kardeşlerimizle aramızdaki barışa kimse zarar veremeyecektir.