Alaplı'da Öğretmenler Sitesi içinde ve yollardaki elektrik direklerindeki aydınlatma lambalarının yanmaması hırsızlara davetiye çıkartırken, site sakinlerinin de tepkisini çekiyor.
Öğretmenler Sitesi'nin 7 blok ve 56 daireden oluştuğunu belirten Alaplı Belediye Meclis Üyesi Erol Tunçkaya, aylardır site içindeki ve dışındaki aydınlatma lambalarının yanmamasından dolayı birkaç kez hırsızlık olayının yaşandığını söyledi. Defalarca BEDAŞ yetkililerine ulaşmaya çalıştıklarını belirten Tunçkaya, Kime şikayetimizi söyleyeceğimizi bilmiyoruz. 186 Elektrik arızayı arıyoruz ama çağrımızı ya açan yok, ya da sorunumuzu dikkate alan yok. Öğretmenler Sitesinde birkaç hırsızlık olayı yaşandı. Bunu yapanlarda gece saat 23 civarlarında yapıyorlar. Vatandaş hırsızı evinde gördüğünde panik yapacağından, yaralamalı ve ölümlü olaylarla yüz yüze kalabilir. Kötü şeyler olacağından korkuyorum. Suçu günahı olmayan ev sahipleri evine giren hırsızı yaraladığında, yada Allah göstermesin can kaybı yaşanırsa bunun tek sebebi sitemizin içindeki aydınlatma lambalarının yanmamasıdır.  Buradan yetkiliklere tekrar sesleniyorum, bu sitede böyle giderse kötü olaylar olacak. İnsanların başı yanacak, hayatı kararacak. BEDAŞ yetkililerini en kısa zamanda sorunumuza çözüm bulmaları konusunda duyarlı davranmalarını bekliyorum dedi.
Alaplı eski Özel İdare Müdür Ali Demir de, oturdukları sitenin adeta karanlıkta karanlılıkta kaldığını belirterek akşam karardıktan sonra vatandaşların balkon lambalarını yakarak sitenin içini aydınlatmaya çalıştıklarını ifade etti. Yetkililerden bu soruna çözüm bulmalarını isteyen Demir, Sorunumuzu anlatacak bir merci bulamıyoruz. Defalarca elektrik arı 186'yı aradık ama çağrımıza kulak asan yok. Hırsızlık olaylarından dolayı site sakinleri mağdur oldular. Maddi kayıplar verdiler.
Bunların önlenmesi için yedi adet aydınlatma direğindeki lambaların ya değiştirilmesi ya da onarılması gerekmektedir. Şikayetimizi duyacak yetkili mercilerin olmaması biz vatandaşı yaralamaktadır. Tekrar hırsızlık olaylarına şahit olmamak için BEDAŞ yetkililerini duyarlı olmaya davet ediyoruz. Çünkü hırsızlar sitemizin etrafında cirit atıyorlar diye konuştu.