Çaycuma  Karapınar beldesi ile bu beldeye bağlı olan 7 köyde çıkan şap hastalığından dolayı, hayvanlara aşılama yapıldı. 


Karapınar beldesine bağlı Serdaroğlu, Gökçetabaklar, Güzeloğlu, Karakoç, Ramazanoğlu, Kahvecioğlu ve İhsanoğlu köylerinde çıkan şap hastalığıyla ilgili olarak bölgede yapılan çalışma sonrası, büyükbaş hayvanlara şap aşısı yapıldı. Geçtiğimiz günlerde, 7 köyde çıkan şap hastalığı nedeniyle ihbarı değerlendiren İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin bölgeye gitmesi sonucu vaka tespit edilmiş ve Karapınar beldesi ile buna bağlı olan 7 köye hayvan giriş ve çıkışları yasaklanıp, aynı zamanda vaka sonucu beldenin giriş ve çıkışlarına da uyarı tabelası yerleştirilmişti. Bir gün sonra vaka olan bölgeye hareket eden ekipler, burada hayvanlara aşı yaptı. Ayrıca bölgede Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürü Necmi Çelik, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özgür Uslubaş da uygulamaları yerinde inceledi. Aşı uygulamasıyla, Karapınar beldesi ile buna bağlı olan 7 köyde tüm büyükbaş hayvanlara şap aşısı yapıldı. 
Necmi Çelik burada yaptığı incelemede, vatandaşlarla bir araya geldi. Çelik konuyla ilgili yaptığı açıklamada, vakanın çıktığı belde ve köylerde dezenfekte çalışması yaptıklarını ve Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ile Özel İdare’nin katkılarıyla 5 bin 500 doz aşı aldıklarını kaydetti. Çelik, “Karapınar beldesine bağlı köyde ve mahallelerde aşı uygulaması yapıyoruz. 7 personelimizle birlikte bu yerlerde şap aşısını yapacağız. İnsanların tedirgin olmadan, ayrıca ilçe müdürlüğümüz ile hayvan sahiplerine hayvanlarını dışarıya bırakmamaları konusunda bilinçlendirdik. Karantina işlemi bitene kadar vatandaşların bizlere yardımcı olmalarını, hayvan hareketliliği olmaması için gerekli hassasiyeti göstermelerini istiyoruz. Korkulacak bir şey yok. Yaklaşık 30 gün gibi bir süre de karantina var. Bu kısalabiliyor da uzayabiliyor da. Kamuoyuna duyurmaya da devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. 
Karapınar Merkez Mahallesi Muhtarı Ramazan Meme ise, “25 Nisan günü şap vakası Durmuşlar Mahallesi'nde görüldü. Veteriner arkadaşlara ve İlçe Tarım Müdürlüğü’ne bildirdik ve karantina altına alınmıştı. İl müdürümüz duyarlı oldu; seferber oldular, aşı tedarik edildi. Karapınar beldesi ile 5 mahalle ve buna bağlı diğer köylerde uygulama devam edecek. İl müdürümüze ve valimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Merkez Mahallesi sakinlerinden Mevlüt Bacak da, “13 tane malım var. Karapınar beldesi Durmuşlar Mahallesi'nde şap görüldüğünden -bizim mahallemizde yok ama- muhtar arkadaşlarımız teşebbüse geçmişler. Tarım İlçe Müdürlüğü'nden de buraya geldiler. Hayvanlarımıza aşılama yaptılar. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi. 
Şap karantinası olan Karapınar beldesi ile 7 köydeki bin adet büyükbaş hayvana, aşı yapıldığı bildirildi.