Kdz. Ereğli ilçesinde büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı görülmesi üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce karantina uygulaması başlatılan ilçe merkezi, Gülüç ve Kandilli beldeleri ile 30 köyde aşılama çalışmaları devam ediyor.

 

Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Kepez Mahallesi'nde aile tipi bir işletmede bulunan büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı tespit edilmesi sonucu İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu Başkanlığında toplanan İlçe Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu toplantısında ilçe merkezi, Gülüç ve Kandilli beldeleri ile 30 köyde karantina uygulaması başlatıldığını hatırlattı.

 

Şap hastalığının hayvan varlığını tehdit ettiği belirtilen açıklamada, "Küçük ve büyükbaş hayvanlarda ölüme sebep olan ve salgın halinde seyreden önemli bir hastalıktır. Hastalığın yayılmasını engellenmesi ve hastalığın bir an önce söndürülmesi açısından tüm halkımızın idari ve fenni tedbirlere uymaları hususunda hassasiyet göstermeleri gerekmektedir" denildi.

 

Hastalığın sönüşünün resmi veteriner hekim raporu ile tespit edilene kadar karantina uygulamasının devam edeceği de belirtildi.

 

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)