Zonguldak'ta bayramdan iki gün önce lavvuar alanında kömür yıkama havuzuna düşerek ölen Mesut Karaoğlu'nun ailesine AK Parti Merkez İlçe Başkanı sahip çıktı.
Zonguldak merkezde bulunan ve koruma altına alınan Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait lavvur alanına tuvalet ihtiyacını gidermek için gittiği sırada kömür yıkama havuzuna düşerek öldüğü iddia edilen, 24 yaşındaki Mesut Karaoğlu'nun ailesini AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve yönetimi kurulu üyeleri ziyaret etti. Aileye baş sağlığı dileyen Karaduman, ziyaretin biraz gecikmeli olduğunu belirtti. Aileye her türlü desteği vereceklerini belirten Karaduman, Öncelikle başınız sağ olsun, Allah sabırlar versin.
Zonguldak merkez olarak fizibilite olarak küçük bir merkez. Böyle bir kazanın olması bizleri üzdü. Allah hepinize sabır versin, Allah rahmet eylesin. Genç fidan gibi bir deli kanlı hayatını kaybetti, bir evlat kolay yetişmiyor. Biz daha önce gelecektik ama biraz gecikmeli oldu. Sizlere yardım edebileceğimiz bir konu varsa her zaman kapımız açık, her konuda yardımcı oluruz' dedi.
Mesut Karaoğlu'nun ailesi oğullarının karanlıkta öyle yerlere gitmeyeceğini belirterek, olayda şüphe olduğunu söylediler.
Mesut Karaoğlu'nun annesi Pakize Karaoğlu da, Yanında olayı gören çocuğu konuşturmuyorlar, 'biz ifadesini aldık bıraktık' diyorlar. Çok bağırdığı falan söyleniyor. Onun tek başına oraya gitmesine imkan yok.
24 yaşına kadar öyle yerlere gitmeye korkardı. Ne olduğunu bilmiyoruz diye konuştu.
Mesut'un babası Durmuş Karaoğlu da, oğlunun taksiyle gittiğinin söylendiğini belirterek, oğlunun taksiye binmeyeceğini kaydetti. Durmuş Karaoğlu, Asma durağından taksiye binmiş pazar yerine gitmişler, taksiye binmez 5 kuruşun bile hesabını yapan birisi. Taksiye 10 TL vermiş, 10 TL vermez o taksiye.
Onun el arabası vardı onu da Asma durağını orda bırakmış. Domates kasası vardı tanesi 5 TL onları orada bırakmış, o asla bırakmazdı. Bizde bundan şüphe duyuyoruz dedi.