Kdz.Ereğli Kent Konseyi’nin olağanüstü seçimli genel kurulu Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda gerçekleştirildi.

Divan heyeti başkanlığına Hikmet Tezel’in, üyeliklere ise Şükrü Kılıç ve Dilek Yağmur’un seçilmesi ile başlayan genel kurulda; saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

Daha sonra Başkanlığa aday olan mevcut Kent Konseyi Başkan Vekili Yusuf Karaoğlu, açılış konuşmasını yaptı. Ardından Karaoğlu, faaliyet raporu ile gelir gider tablolarını okudu.

Seçime geçilmeden önce Başkan adaları Yusuf Karaoğlu ve Serdar Özbek, söz alarak; kazandıkları takdirde yeni dönemde gerçekleştirmek istedikleri çalışmaları anlattılar.

Ardından seçimlere geçildi. Serdar Özbek’in listesi okunduğu sırada yönetim kurulu asil üyeliklerde bulunan Bahattin Şenay’ın kendi isteği ile listeden çıkmak istemesi ile yedek üyelerin ilk sırasında yer alan İ. Necati Günay, asil üyeliğe dahil edildi. Öte yandan yedeklerde yer alan Necati Bakan’da listeden adının çıkarılmasını istedi.

 

ÖZBEK'İN LİSTESİ:

Böylece; Serdar Özbek’in yönetim kurulu asil listesinde Yusuf Arslan, Mehmet Morcu, Mehmet Taştan, Bahadır Kasap, Şaban Çetinkaya, Halime Çetin, Naim Kaya, Mustafa Timur, Zeki Mısırlı, İbrahim Necati Günay yer aldı.

 

KARAOĞLU'NUN LİSTESİ:

Yusuf Karaoğlu’nun yönetim kurulu asil listesinde ise Celal Yıldız, Ahmet Özer, Şener Mısırlı, Zafer Yalman, Nevzat Oğuz, Gürdal Özçakır, İbrahim Necati Günay, Adem Acar, Birkan Demirel, İlknur Güneri Tekin, Muhammet Başkan yer aldı.

 

KADIN MECLİSİ:

Genel kurulda; Feride Acur’un başkanlığını üstlendiği Kent Konseyi Kadın Meclisi listesinde ise şu isimler yer aldı: Kader Taşdüzer, Zeynep Yüksel Ünal, Dilek Aslantaş, Serpil Özsoy, Gönül Tekce, Nilüfer Aşkın, Dilek Deniz Gezenyağmur, Hülya Ünver, Havva Çiçek, Ayfer Ulu, Halime Çetin, Gizem Dinçel, Seda Kar.

Başkanlık için iki adayın yarıştığı genel kurulda Yusuf Karaoğlu 62 oy, Serdar Özbek de 22 oy aldı.