Çaycuma Belediyesi'ne bağlı İtfaiye ekipleri ve iş makineleri ile çevre belediyelerin ortaklaşa yaptığı çalışmalar sonucunda selin yaraları sarılmaya başlandı. Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, selin başladığı andan itibaren üç gün Karapınar beldesinde temizleme çalışmalarını bizzat organize etti.
Belediye Başkanı Mithat Gülşen, "Belediyemiz ve çevre belediyelerin imkanlarını seferber ettik" dedi. Gülşen, selden zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti ve sürdürülen çamur temizleme çalışmalarını organize etti.  Sel gecesi ayağında çizmesi ile Karapınar'a gelen ve Karapınar halkının bu zor anında yanında olan Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, temizleme çalışmalarına bizzat katıldı. Karapınar halkının çok büyük felaket yaşadığını ve büyük hasar gördüğünü anlatan Gülşen, "Başta belediyemiz olmak üzere, Karapınar halkının yaralarını sarmak için çevre belediyeleri seferber ettik. Üç gündür sürdürülen çalışmalarda Karapınar'ı çamurdan temizledik" dedi.
Selden zarar gören Karapınar halkının sıkıntılarını gidermek için ellerinden gelen katkıyı sağlayacaklarını belirten Başkan Mithat Gülşen, "Başta Karapınar beldemiz olmak üzere, bölgemizde selden zarar gören tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Birlik ve beraberlik içinde yaraları saracağız" dedi.