Türk Enerji-Sen 4. Olağan Genel Kurulu Ankara Başkent Öğretmen Evi’nde yapıldı.

Divan Başkanlığına Başkan Recep Çakmak, Hüseyin Yağmur’un seçildiği Olağan Genel Kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlandı. Genel Kurula Türk Enerji-Sen Zonguldak Şube Başkanı Selami Yoğurtçu’da katıldı. Açılış konuşmasını Türk Enerji-Sen Genel Başkanı ve Kamusen Genel Başkanı Bircan Akyıldız’ın yaptığı genel kurula, Eski SağlıkBakanı Osman Durmuş, Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu, Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Nazmi Güzel, Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, Türk Haber Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ve Türkiye Kamu-Sen’e bağlı diğer sendikaların yöneticileri katıldı. İki listenin çekiştiği ve eski Genel başkan Bircan Akyıldız’ın adaylığını koymadığı seçimde 150 oy alan Celal Karapınar’ın listesi kazanırken diğer aday Ahmet Özcan’ın listesi 50 oy alabildi.
“GURUR DUYUYORUM”
Seçim öncesi adaylığını koymayan Türk Enerji Sen eski Genel başkanı ve Türk Kamusen Konfederasyon başkanı Bircan Akyıldız veda konuşması yaparak şunları söyledi:  “Sendikalanlamda yapılacak değerlendirmelerin tamamı subjektiftir. Başarılı ya da başarısız addedilebilirim. Bu beni değerlendirenlerin bakış açısıyla ilgili bir durumdur ve görüşlerin tamamına saygı duyarım. Ancak geride ilkelerinden asla taviz vermeyen, hiçbir maddi çıkara rağmet etmeyen, yolundan asla sapmayan bir kuruluş bırakıyorum. Sizlerin de sendikamızı ilkelerinden saptırmayacak, bayrağı yere düşürmeyecek, emanete halel getirmeyecek, başarımızı öne eğdirmeyecek yöneticilerle yola devam ettiğinizi görmek isterim. Bu bayrağı önce Allah’a sonra sizlerin emin ellerine teslim ediyorum. Davamız büyük, işimiz zor, yolumuz uzun ve çetindir. Bu zorlu yolculukta davamıza bir faydam dokunduysa ne mutlu bana, Türk’üm demenin dahi neredeyse yasak olduğu bu günlerde adı Türk’le başlayan bu sendikanın ve Konfederasyonun başkanı olmaktan duyduğum onur, ömrüm boyunca taşıyacağım şeref madalyam olacaktır. Ülkemizi bölmeye, bu topraklardan türk adını silmeye çalışanlara inat, verdiğimiz mücadelede, hiçbir ayrımcılık ve küçümseme barındırmaksızın, gururla taşıdığım kimliğin bir kez daha en yüksek seslehaykırarak,sizlere veda etmekistiyorum.Nemutlu TürkiyeKamusen’li olana! Ne mutlu Türk’üm diyene! Allah yar ve yardımcınız olsun” dedi.
Daha sonra yapılan seçim sonrasında 150 oy alan Celal Karapınar’ın listesi olan Mehmet Özer, Kemal Bol, İbrahim Örs ve Mustafa Tümer Türk Enerji Sen Genel Merkez yöneticileri olar seçimi kazandılar.