Çaturoğlu, “Hiç kimse merak etmesin Zonguldak Rödovans işletmeleri bu karar tasarısında var. Hem de diğerlerinden daha avantajlı bir biçimde” dedi.

 Bahsi geçen bu Bakanlar Kurulu kararının imzaya açıldığını ve 1 hafta içinde çıkacağını belirten Çaturoğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 “Son zamanlarda Zonguldak kamuoyunda yeraltı kömür işletmecilerine destek vermek amacıyla düzenlenen Bakanlar Kurulu tasarısında Zonguldak rödovans işletmecilerinin bulunmadığına dair haberler dolaşmaktadır. Bu doğru değildir. Rödovans işletmecilerinin ne kadar zor durumda olduklarını ve işçi çıkardıklarını biliyoruz.

Başından beri konuyu takip ediyoruz. Gerek Plan ve Bütçe Komisyonunda, gerek TBMM Genel Kurulunda, gerekse Enerji Bakanlığı ile yapılan müteaddit görüşmelerimizde bu tasarıya katkıda bulunduk. Son olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun,  Bakanlık Müsteşarı Fatih Dönmez ve Başbakanlık Kanun ve Kararlar Genel Müdürü Davut Karataş ile bir dizi görüşme daha yaptık. Hiç kimse merak etmesin Zonguldak Rödovans işletmeleri bu karar tasarısında var. Hem de diğerlerinden daha avantajlı bir biçimde. Çünkü yeraltı madenciliğinin en zor icra edildiği yer Zonguldak ve bu nedenle formüle zorluk katsayısı ilave edildi.  Bahsi geçen bu Bakanlar Kurulu kararı imzaya açıldı ve bir hafta içinde çıkacak.”