Kdz.Ereğli Belediyesi yasal olan bir uygulama ile ilgili olarak ayrı bir karar daha aldı. 2 Ağustos 2013 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Engelliler, Gazi ve 65 yaş üstü kişilerin ücretsiz  şehir içi taşımacılığından yararlanmaları” kanununun uygulanabilmesi için Bakanlık Yönetmelik çıkarmış ve bu yönetmelik de 4 Mart 2014’de  Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, bu yasal düzenlemelere rağmen konuyu yeniden meclisin gündemine taşıdı ve 3 Aralık Engelliler Günü’ne yakışır bir karar alınmasını istedi. Komisyona sevk edilmeden tüm meclis üyelerinin ‘evet’ oyları ile kabul edilen karara rağmen, halk otobüslerinin bu kararı uygulamayacağı öğrenildi. İsminin açıklanmasını istemeyen otobüs yöneticileri, “Konuyu biz mahkemeye taşıdık, kararı bekliyoruz. Mahkeme ne karar verir ise biz onu uygularız” sözleriyle görüşlerini ifade ettiler.

 

TBMM’nin kabul ettiği, Cumhurbaşkanı tarafından imzalayıp resmi gazetede yayımlanan ve ardından da bakanlığın ‘uygulama yönetmeliği’ çıkardığı, tüm bunlar yetmemiş gibi Kdz. Ereğli Belediye Meclisinin de ayrıca görüşüp ‘oybirliği’ ile kabul ettiği “Engelliler, Gazi ve 65 yaş üstü kişilerin ücretsiz şehir içi taşımacılığından yararlanmaları” konusunun uygulanabilmesi yine bir başka bahara kaldı.

 

Bu arada kanunu uygulamayan bazı şoförlere de kaymakamlık tarafından yolcu başına 50 bilet ücreti tutarında cezai işlem uygulandığı belirtildi.