Komisyonlara havale edilen üç maddenin görüşüldüğü toplantıda belediye'nin 5'nci mahallesinin isminin "Yenimahalle" olması, başkan yardımcısı ödeneği ve "arsa bağışının kabulü" oybirliğiyle kabul edildi.

Alaplı Belediye Meclisi'nin Temmuz 2010 ayı Olağan Toplantısı, yapılan ikinci görüşme ile tamamlandı. Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu başkanlığında, Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda "Açılış ve yoklama" ile başlayan Temmuz Ayı Olağan Toplantısı ikinci görüşmesinde; ilk görüşmede ilgili komisyonlara havale edilen üç madde, komisyonlardan gelen rapor doğrultusunda "oybirliği" ile kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilen, "Belediye Başkan Yardımcısı Ödeneğinin Belirlenmesi" ile ilgili Komisyon raporunu okuyan Komisyon Başkanı Hasan Demir, "Komisyonumuz, tüm üyelerin eksiksiz katılımıyla yapılan toplantıda; Komisyon Başkanlığına Hasan Demir'in, Başkan Yardımcılığına ise Mehmet Yaman'ın getirilmesini oybirliğiyle kabul etmiştir. Komisyonumuz, 5893 sayılı Kanun'un 49. maddesine göre seçilen belediye meclisi üyesi belediye başkan yardımcısının aylık ödeneğinin 2 bin 100 lira olarak belirlenmesine; bu ödeneğe her yıl devlet memurlarına yapılan oranda artış yapılmasına oybirliğiyle karar vermiştir" dedi. Plan ve Bütçe Komisyonu'nun söz konusu raporu oybirliğiyle kabul edilerek, Belediye Başkan Yardımcısının ödeneği 2 bin 100 lira olarak belirlendi. Gündemin 3. maddesinde yer alan ve İmar Komisyonu'na havale edilen "Karşıyaka Mahallesi'nde, imar yolu ve park yolu olarak kullanılmak üzere arsa bağışının kabul edilmesi"ne ilişkin Komisyon raporunu okuyan Komisyon Başkanı Erol Tunçkaya, "Komisyonumuz tüm üyelerin katılımıyla yaptığı toplantıda; Komisyon Başkanlığına Erol Tunçkaya'nın, Başkan Yardımcılığına da Mehmet Yaman'ın getirilmesini oybirliğiyle kabul etmiştir. Komisyonumuz, İbrahim Gazioğlu adına kayıtlı gayrimenkulün amacına uygun olarak; yani yol, park ve yeşil alan olarak kullanılmak üzere Belediyemize bağışının kabul edilmesine de oybirliğiyle karar vermiştir" dedi.  İmar Komisyonu'nun raporu; Belediye Meclisi'nce oybirliğiyle kabul edildi. Gündemin 4. ve son maddesinde yer alan ve İmar Komisyonu'na havale edilen; "Referandumla Belediye sınırlarına katılan; TOKİ konutlarının da içinde bulunduğu alandaki mahallenin isminin belirlenmesi"ne ilişkin Komisyon raporunu okuyan Komisyon Başkanı Erol Tunçkaya, "Komisyonumuz;  referandumla Belediye sınırlarına katılan, TOKİ konutlarının da içinde bulunduğu yerleşim alanının ayrı ve müstakil bir mahalle olmasına ve mahalle isminin de 'Yenimahalle' olarak belirlenmesine oybirliğiyle karar vermiştir" dedi.  Yapılan oylamada; Komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi.
Ağustos 2010 ayını izinli geçirecek olan Alaplı Belediye Meclisi'nin; Eylül 2010 Ayı Olağan Toplantısı'nın 2 Eylül Perşembe günü yapılması ve saat:11.00'de başlaması kararlaştırıldı.