Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Öğrenci Konseyi, Murat Derendeli’nin başkanlığında toplandı. Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokul temsilcileriyle bir araya gelen Öğrenci Konseyi Başkanı Murat Derendeli, “Okulumuzda bulunan binlerce öğrenciyi temsil ediyor olmanın sorumluluğu ve bilinciyle, arkadaşlarımızın sorunlarını dinleyerek isteklerini en iyi şekilde yerine getirmeliyiz” dedi.
Derendeli, ayrıca, Ulusal Öğrenci Konseyi Başkanı Sinan Kartal ve yönetimi tarafından başlatılıp yürütülen “Dumansız Kampus Projesi” hakkında öğrenci temsilcilerine bilgi verdi ve temsilcilerden bu konuda destek ve katkılarını istedi. Toplantının ardından Rektör Prof.Dr.Mahmut Özer’i makamına ziyaret eden Öğrenci Konseyi temsilcileri, toplantıda alınan kararları Özer’e iletti.
Öğrenci temsilcilerinin isteklerine olumlu yaklaşan Prof.Dr.Mahmut Özer, “Öğrenci merkezli bir üniversite olarak, Öğrenci Konseyi’nin çalışmalarını son derece önemsiyoruz” dedi. Öğrenci Konseyi toplantısında ayrıca, Fakülte ve Yüksekokul Temsilcilerinin okullarındaki ihtiyaç ve istekleri de dile getirildi.