AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti ile Karaelmas Gazeteciler Cemiyetinin yanı sıra, esnaf ziyareti yaptı, ardından Meşrutiyet ve Mithatpaşa muhtarlığını, Merkez Zabıta Karakolunu ve Kastamonulular derneğini ziyaret etti. Akşam ise Çınartepe Mahallesinde düzenlenen ev sohbetine katıldı ardından Çınartepe Mahallesi Kiraz sokakta vefat eden Merhum Hasan Subaşı’nın ailesine taziyelerini iletti.

Milletvekili Çaturoğlu’nun ziyaretlerine AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve yöneticilerin de  eşlik ettiğinin belirtildiği açıklama şöyle:

Ziyaretlerinde 16 Nisan'da yapılacak olan referandum çalışmaları hakkında bilgiler veren Milletvekili Çaturoğlu, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı, muhalefetin anayasa değişikliği ile ilgili yalan söyleyerek halkı kandırmaya ve gerçekleri saptırmaya çalıştığını söyledi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Evet demesi çağrısında bulundu.



“BİZİM EVET ÇIKACAĞIMIZDAN HİÇBİR ENDİŞEMİZ YOK.”

Milletvekili Çaturoğlu ziyaretlerinde yaptığı konuşmalarında özetle şu ifadelere yer verdi; “Referandum sürecini en iyi şekilde geçireceğiz ve evet çıkacağından hiçbir endişemiz yok. 18 maddelik anayasa değişikliği kabul edilince, bunları çok yapıyorlar köylerde karşımıza çıkıyor, Efendim memleket Büyükşehir olacakmış. Büyükşehir olunca da köylerde ineklere, tavuklara vergi gelecekmiş, efendime söyleyeyim muhtarlar mahalle muhtarları olacakmış. Hata muhtarlıklar kalkacakmış diye hiç gerçekle alakası olmayan şeyler söyleniyor. Bu bir kanun işidir. Nasıl geçmişte 750 bin nüfus sınır getirilmişse ve bunu da meclis yapmışsa, bundan sonra da sınırı düşürmek ya da yükseltmek yine TBMM’nin yasa ile yapabileceği bir şeydir. Bu 18 maddelik tasarını içerisinde katiyetle böyle bir şey yoktur. Evet, Cumhurbaşkanının kararname çıkarma yetkisi vardır. Buda çok dardır, sadece bir takım düzenlemelerle ilgili geçerlidir. Kanun üstünde olamaz. Kanunu ilga edici olamaz. O düzenlemeyle ilgili bir kanun çıktığında kararname değil kanun geçerli olur. Yani insanların aklını bu kadar basit şeylerle karıştırıp ta oradan medet ummak çok yanlıştır. Bizim tasvip etmediğimiz şeydir. Tabiî ki halkımız bilinçlidir. Halkımız okuyor araştırıyor. Hiç kimse merak etmesin biz bu referandum sürecini en iyi şekilde geçeceğiz. Bizim evet çıkacağımızdan hiçbir endişemiz yok.”


 

HAÇLI SEFERLERİ DEVAM EDİYOR

 “Görüyorsunuz Avrupa’nın ve dünyanın birçok ülkesinin ülkemize karşı başlattığı bir taarruz var. Sanki haçlı seferleri bitmemiş devam ediyor. Bu zaten eskiden beri böyleydi ve 15 Temmuz’dan sonra çoğu ülke geçmiş olsun bile diyemedi. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, Hükümetinin yanındayız bile diyemedi. Şimdi çeşitli argümanlarla yine üzerimize geliyorlar Ekonomik argümanları kullanmaya çalışıyorlar. Diplomasi ve siyaseti kullanmak istiyorlar. Niçin Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinin televizyonları Türkiye’yi kötülüyor. Niye Hollanda bakanımızın ziyaretini engelliyor, niye bir bakanımızı kendi toprağımız olan Rotertam konsolosluğuna gitmesine müsaade etmez, niye İsviçre saldırıya başladı.”


ALMANYA’YA BEN GİDEMEDİM

“Biz geçen hafta yani Perşembe günü yola çıkarak Cuma, Cumartesi ve Pazar günü Almanya’da olacaktık. İki eyalette bizim programlarımız olacaktı. Özellikle hemşehrilerimiz talep etmişlerdi, ama maalesef Almanya’nın bu saldırgan tutumu karşısında ziyaretimiz iptal edildi ve gidemedik. Hemşehrilerimizle birlikte olamadık. Ama fark etmez, hemşehrilerimizin kalbi kulağı her şeyi hep beraberce birlikteyiz ve sürekli görüşüyoruz. Onun için yüzde en az yüzde 55’lerle 60’larla geçmemesi lazım ki içerideki ve dışarıdaki hainlerin cesareti kırılsın.”



HİÇ KİMSE PROPAGANDASINI YALANLAR VE İFTİRALAR ÜZERİNE KURMASIN VE BU ÇOK YANLIŞ.

“Hiç kimse propagandasını yalanlar ve iftiralar üzerine kurmasın ve bu çok yanlış. Sahada karşılaştığımız en büyük sorun bu. Mesela diyorlar ki diktatör mü olacak. En basit soru bu. Diktatör nasıl olacak, 2-3 senede bir vatandaşın önüne sandık koyan bir insan diktatör olabilir mi. Sonra biz bu düzenlemeyi bir kişi için yapmıyoruz ki, Erdoğan için yapmıyoruz ki herkes için bunu yapıyoruz. Bakın bugün sıkıntı olmayabilir yarın Erdoğan’ın görev süresi dolduğunda olmayacağının garantisi ne, onun için sistem bunu üretiyor ve bu kurumsallaşsın artık. Kim gelirse gelsin sistem bozulmasın. Devam etsin. Çünkü Türkiye’nin geldiği noktadan geriye dönüş imkanı yok. Artık Türkiye 15 Temmuz darbe teşebbüsüyle birlikte bir beka sorunu da olduğu ortaya çıkmıştır. Sayın Bahçeli’ye teşekkür ediyorum buna katkı vermesini en önemli sebeplerinden birisi budur. Yani buradan MHP’li arkadaşlarımıza da seslenmek istiyorum yani bu olumsuz propagandaya itibar edipte bu önemli dönemeçte asla ve asla görevlerini yapmaktan vazgeçmesinler. Çünkü bu ülkenin selameti için önemli bir partisidir MHP. Burada herkesin desteğine ihtiyacımız var. Cumhurbaşkanı iki kez seçilebiliyor. Beş beş on yıl, ondan sora bir daha seçilme imkanı yok çünkü anayasa böyle emrediyor. Vatandaşlarımız yalanlara kanmasınlar lütfen.”