19.Dönem Zonguldak Milletvekili ve Zonguldak Bağımsız Milletvekili Ali Uzun beraberindekilerle birlikte Kapuz, Yenimahalle, Tepebaşı ve Kilimli Beldesi'nde seçmenler tarafından müthiş bir coşkuyla karşılandı.
Ali Uzun ilk olarak Kapuz'da bir evde yaptığı toplantıda ev halkıyla sohbet etti.
Ardından Kapuz Plajında personelle görüşen Ali Uzun burada da vatandaşlarla sohbet etti. Sonra Yeşilmahalle'ye geçerek burada esnaf ve vatandaşları ziyaret eden Bağımsız Milletvekili Ali Uzun Zonguldak'ta seçmenlere en yakın aday kendisi olduğunu belirterek destek istedi. Kapuz ve Yeşilmahalle gezilerinin ardından Tepebaşı mahallesinde adeta genel başkan gibi karşılanan Zonguldak Bağımsız Milletvekili adayı Ali Uzun, burada davul zurna eşliğinde havai fişek gösterileriyle karşılandı. Bu tablo karşısında gururlanan Ali Uzun'u omzuna alan vatandaşlar slogan atarak Uzun'a destek verdiler.
Tepebaşı gençleri davullar eşliğinde, “Ali Uzun Oley, Ali Uzun Sen Bizim Her Şeyimizsin, Zonguldak El Ele Ali Uzun Meclise, Gönlümüzde Oyumuzda Ali Uzun'un, Oyumuz Boşa Gitmeyecek, çünkü Ali Uzun Var, 12 Haziran Akşamı Madenci Anıtındayız” diye sloganlar attılar. Alkış ve sloganlarla sık sık konuşması kesilen Ali Uzun yaklaşık 400 kişilik kalabalığa hitaben bir konuşma yaptı.
Tepebaşı Mahallesinde beklediğinin üstünde ilgi gören Ali Uzun'un buradaki konuşması kalabalık bir mitinge dönüşürken, Uzun Zonguldak'ta bugüne kadar herkesin yanında olduğunu, vatandaşlara hizmet edebilecek tek kişi kendisi olduğunu belirterek , “Değerli hemşerilerim ben hizmet edeceğim, demiyorum ben hizmet ettim. Zonguldaklı hemşerilerimin sesini kimse kesemez. İktidarda 95'te düştük. O zamanda yaptıklarımızın mirasını yiyor halen Zonguldak. Bizim başlattığımız ama 1995 yılında hükümetten düştükten sonra tamamlayamadığımız yatırımları, bizden sonra gelmiş olan tamamladılar. Ben Zonguldak'a hizmet eden Zonguldak'a gönlünü veren hizmet eden bütün arkadaşlarımıza siyasetçi olsun, Bürokrat olsun sivil toplum örgütü olsun hepsine teşekkür ediyorum.  Ama Ali Uzun olarak ben diyorum ki 13 Hazirandan sonra ben size daha çok lazımım. Buradan kararsız seçmenlere çağrım var. Sizlerde 12 Haziran'da gelin desteğinizi bize verin. Bize güç verin. Vereceğiniz bu güç Zonguldak'ın gücü olacaktır. Tarihe yazılan bir not olacaktır. Zonguldak için çok ama çok anlamlı olacaktır. Ankara'ya ne kadar güçlü bir destekle gidebilirsem bunu Zonguldak lehine kullanacağım. Buraya katılan beylere hanımefendilere teşekkür etmek istiyorum. Bende mecliste Zonguldak adına yemin edip tüm Türkiye'ye Zonguldak'ı alkışlatacağım. Gezdiğimiz yerlerde görüyoruz hemşerilerimiz bize sahip çıkarak, “Merak etmeyin yalnız değilsiniz” diyorlar. Buda bizi gururlandırıyor. 12 Haziran'a sayılı günler kala tempoyu arttırdık. Ben bu ilgi ve alakanın sandığa yansıyacağına inanıyorum. Zonguldaklı hemşerilerime de güveniyorum. Beni sahiplenmişler. Bende her zaman olduğu gibi Zonguldak'a sahip çıkarak sizleri yalnız bırakmayacağım” dedi.