Uzun yıllar maden işçisine sosyal tesis olarak hizmet veren Karasu Dinlenme Kampı'nın yıllar sonra yeniden açılması gündeme geldi. Açıklama yapan Amele Birliği Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu, Sakarya'ya bağlı Karasu ilçesinde deniz kenarında bulunan ve depremde ağır hasar gördüğü için atıl durumda olan kampı yeniden maden işçilerine kazandırmak için çalışmalara başladıklarını söyledi.

MÜSTEŞAR
İNCELEME YAPACAK

Aidat alacaklarına karşılık Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan (TTK) devir alınan Karasu Kampı'nın son durumunu yerinde incelemek üzere Bakanlık Müsteşarı'nın 26 Mayıs 2009 tarihinde Karasu'ya geleceğini söyleyen Kalaycıoğlu, "Şartlar ne olursa olsun, Karasu Dinlenme Kampı'nı yeniden hayata geçireceğiz. Depremde hasar gören ön taraftaki iki bloğu yıkarak kıyı kenar çizgisi dışında kalan bir alanda yeni binalar yapmak için uğraşıyoruz. Karasu, yeniden TTK ve ÇATES'te çalışan üyelerimizin dinlenme, seminer ve sosyal tesisi olarak hizmet verecek" dedi.
MADEN ŞEHİTLERİ
ANITI'NA BAKIM
Kalaycıoğlu, sürekli tahrip edilen Liman Caddesi'ndeki Maden Şehitleri Anıtı'nın bakım ve onarımı için 20 bin TL bütçe ayırdıklarını da sözlerine ekleyerek, "Maden Şehitleri Anıtı, şehitlerimize yakışır bir anıt olacak. 15 gün içinde inşaata başlarız. Bir aya kadar bitiririz. Bu kez deniz suyundan etkilenmeyecek ve daha güvenli korunan bir Maden Şehitleri Anıtı yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu.