Karayolları Kastamonu 15. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, İl genelinde yapılan ve yapılması hedeflenen karayolu çalışmalarına ilişkin detaylı bilgiler aktardı.


 

Karayolları Kastamonu 15. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, Zonguldak il genelinde sürdürülen çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. Ereğli-Ormanlı, Ereğli-Devrek, Ereğli-Zonguldak, Zonguldak-Devrek, Zonguldak-Saltukova arasında yapılan ve yapılması hedeflenen projelere ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Özendi, Ereğli-Zonguldak karayolunda yolun çökmesine heyelanın neden olduğunu anlattı.

 

ÖNCE İNCELEME SONRA AÇIKLAMA

Özendi beraberinde AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç'ın yanı sıra çok sayıda katılımcı ile Ereğli-Devrek karayolunda devam eden çalışmaları inceledikten sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Özendi'nin açıklamaları şu şekilde:

 


ZONGULDAK-DEVREK KARAYOLU

"Zonguldak-Devrek yolunda 16-17 tane çok büyük kavşağımız var projemizde. Bunlarla ilgili de kamulaştırma gerekiyor. Projeler onaylanma aşamasında, işin tamamı 3 yıl. Biz ilk yıl Zonguldak'ın gündeminde olan Sapça, Üzülmez tünelleri çıkışına kadar olan 8 kilometrelik çok sıkıntılı bir kısım var. Vatandaşımızın çok şikayetçi olduğu bölge. Bu yaz sezonunda oraların kaplaması bitecek. Devamında 100. yıl kavşağına yapılacak devasa bir kavşak olacak. Bu sene bitme şansı fiziken de yok. Zemin kaplaması olarak da 10 kilometre kadar Zonguldak tarafından, 5-6 kilometrelik de Devrek tarafından toplam 15 kilometre asfalt yapılacak. Geri kalanı da önümüzdeki yıl bitecek. 2-3 Yıla yayılan bir çalışma olacak. Dorukhan tünelinden girdiğimiz zaman Zonguldak'ın içerisine kadar sıcak asfaltlı seyahatimizi gerçekleştireceğiz.

 

MİTHATPAŞA TÜNELİNİN DURUMU

Mithatpaşa Tünelinde gaz sıkıntısı vardı, ihalemizi yaptık. Metan gazı ve yeraltı suları ile ilgili bir araştırma şirketi araştırmalarını tamamladı, projesi bitti. Şuanda ikmal ihalesi için düğmeye bastık, keşif hazırlıkları devam ediyor. 1 Ay içerisinde ilana çıkacağız. Oradan Mithatpaşa Tünellerini tamamlayacağız, tünel çıkışında da yatılı okul var orası yıkılacak. Demir yolunun altından çekip Kilimli sahilinde yaptığımız dolgulu yere bağlayacağız.

 

ZONGULDAK-SALTUKOVA

Devamında Saltukova'ya kadar olan yerde 8 tünel var. Orada da proje çalışmaları bitiyor. Asıl büyük ihaleyi yaz aylarında yapacağız. Hedefimiz de 5-6 sene içerisinde Zonguldak'ın Bartın'a kadar Çaycuma, Saltukova bağlantısını bitirmek.

 

ZONGULDAK-EREĞLİ KARAYOLU

Zonguldak-Ereğli arasında da çalışmalar sürüyor. O bölgede 3 ayrı kesim var, 2A, 2B, 2C olmak üzere. Her ayrı kesimde de çalışmalar devam ediyor. Kozlu'da dengeli konsol viyadüğü var, 260 metre uzunluğunda. 1 Aylık bir çalışma kaldı. Kalıbı karşıya alacağız ayaktaki. Ağustos ayı sonunda köprüyü bitirip öncesinde Değirmenağzı 1 ve 2 tünelinin içişlerine de devam ediyor. Bu sezon hem Değirmenağzı 1 hem viyadük hem de Değirmenağzı tüneline trafiğe vermiş olacağız. Hedefimiz 2018 sonunda Ereğli-Zonguldak yolunda çalışmaları tamamlamak istiyoruz.

 

"İŞİN ASLI YOL ÇÖKMEDİ, HEYELAN OLDU"

Bir çok heyelan bölgesinden geçiyoruz. Yol çöktü diye bir haber yapıldı. İşin aslı yol çökmedi, heyelan oldu. Heyelandan ötürü yol etkilendi. Yaptığımız yollarda herhangi bir çökme yok, heyelan olupta bitmiş yollarımız da çökebilir bu da normal bir hadisedir. Bayat Köyü bağlantısına önceden biz normal bağlantı düşünmüştük, görüşüldü buraya bir alt geçitli kavşak yapılması planlandı. Sonradan çıkan bir iş olduğu için projenin netleşmesi için bıraktık. Geçtiğimiz Kasım ayında da projemiz onaylandı kış geldi, bahar aylarında girelim dedim. Benim talimatımla 4-5 ay vatandaş karşılıklı gelip gitmesin diye tamamen iyi niyetle bitmemiş yerin üzerine 5 santimlik bir bakım minderi attık. Kışın 4 şeritten trafiği sağlayalım dedik. Attırdıktan 1 gün sonra burada çatlaklar var dediler, toprakta gözükmüyordu asfalt atılınca göründü. Burada heyelan var dedik, trafiğe açmadık. Üstüne de kar yağdı, çatlakların üzerinde kar olduğu için görülmüyordu, kar eriyince ortaya çıktı. Ereğli-Ormanlı arasındaki yol çalışması ile ilgili ise projemiz yer alıyor"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)