Zonguldak'ta, önceki gün 26 yaşındaki ziraat mühendisi Mehmet Çağlar Birinci'nin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan trafik kazası sonrası MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan, karayolları, belediye ve firma hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Zonguldak Milli Egemenlik Caddesinde önceki gece saat 23.45 sıralarında meydana gelen trafik kazasında, Kozlu belediyesinde çalışan Mehmet Çağlar Birinci hayatını kaybetmişti. Kaza sonrası otomobil sürücüsü gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmıştı. Kazanın ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, Zonguldak Adliyesi'ne giderek cumhuriyet savcılığına kazayla ilgili suç duyurusunda bulundu. Adliye çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan Korkutan, Zonguldak Belediyesi tarafından taşeron firmaya yaptırılan Atık Su Arıtma Tesisi Projesi kapsamında yapılan çalışmalarda gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmaması ve çalışmaların ağır gitmesi nedeniyle suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, "Bir süredir Zonguldak'ta alt yapı çalışmaları devam etmekte. Toplumun çeşitli kesimlerinin tepkisini çekmekte. Biz de bu çalışmaların bir an önce bitirilmesini talep etmiştik. Geçen gün Milli Egemenlik Caddesi üzerinde çalışmalar tek şeride indirilmiş güvenlik önlemi alınmamış çalışmalar bazen durarak, bazen de aksayarak devam etmekte. U bölgede 15 gün içerisinde 5 trafik kazası meydana gelmiş bunlardan sonuncusu geçen günlerde ölümle sonuçlanmıştır. Bir arkadaşımız orada vefat etmiştir. Zonguldak'ta insan canına değer verilmemektedir."
MHP olarak artık bir şeyler yapılması gerektiğine inandığını anlatan Korkutan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu doğrultuda Karayolları, Zonguldak Belediyesi ve oradaki firma hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum. Gerekli ifademizi verdik. Sizlerden de destek istiyoruz. Zonguldak merkezinde insan canına kıymet verilmemektedir. Ben kaza sırasında oradaydım, kaza sonrası olaylara şahit oldum. Arkadaşlarımızla birlikte ambulans çağırdık ayrıca ambulans 15 dakika sonra gelmiş olduğunu da söylüyorum. Sağlık Müdürlüğü yetkililerini de uyarıyorum. Bu tür kazaların tekrar olmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini ifade ediyorum. MHP olarak bu konuların üzerine hukuki olarak da eğileceğimizi söylüyorum. Dilekçemi verir vermez, Savcı Bey bu konunun önemli olduğunu ve ifademin alınması gerektiğini söyledi. Bende ifademi verdim."
Zonguldak İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Güner, ambulansın geç gittiği yönündeki iddialarla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: "Saat 00.08'de 112 aranıyor. 1.5 dakika telefonla görüşme yapılmış. 00.09'da Komuta Merkezi 1 Nolu istasyona vakayı veriyor. Ambulans 00.10'da yola çıkıyor. 00.15'de çıkıştan 5 dakika 24 saniye sonra ekip olay yerine ulaşıyor. 7 dakika olay yerinde müdahale ve sedyeleme işi sürüyor. Olay yerinden 4 dakika içerisinde Atatürk Devlet Hastanesi'ne varış yapıyor. Kazanın terminalden emniyet kavşağına kadar kapalı olan yerde meydana geliyor. Yaralıda araç dışı trafik kazasına bağlı genel vücut travması ve baş bölgesinde açık yaralar mevcut. Hasta monütörize bağlanıyor. Boyunluk takılıyor, EKG çekiliyor, damar yolu açılıp acil servise teslim ediliyor." Öner Güner, müdahalelerin yapıldığı sırada hastanın bilincinin kapalı olduğunu bildirdi.