Kdz. Ereğli'deki Devrek Yol Kavşağı'nda yaşanan trafik sorunlarını rahatlatmak için hazırlanan karayolları projesinin bir çok hataya sahip olarak hazırlanıp ihale edildiği ortaya çıktı.

 

Projenin mevcut trafiği rahatlatmayacağı ve daha da sorunlu hale getireceğini öne süren TMMOB Kdz. Ereğli İnşaat Mühendisleri Odası ve Mimarlar Odası, yapımına da başlanan projenin REVİZE edilmesi gerektiğine işaret etti.

 

TRAFİK SIKINTISINA CEVAP VEREMEYECEĞİ GÖRÜLDÜ

 

Her iki oda ortak açıklamasında, tek güzergahta trafiğin  rahatlayacağını, ancak diğer güzergahlarda birçok trafik sıkıntısının da berberinde getireceğini ve çözülmesi beklenen trafik sorununun bu haliyle  Şehir Merkezi-Alaplı istikametinde rahatlama sağlayacağını, ancak, diğer Ana güzergahlar olan Zonguldak - Erdemir Cd. - Elmatepe - Uğur Mumcu Caddesi istikametlerinde, uygulamaya sokulması düşünülen proje ile Hali hazırda yaşanan trafik sıkıntısına cevap veremeyeceğin görüldüğünü ifade etti.

 

Projede  gerekli düzenleme ve eksiklerin tamamlanarak kente kazandırılması isteyen odalar 'ERDEMİR KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI'NIN Projesinin revize edilerek yapımının devam etmesi gereği TMMOB olarak ortak düşüncemizdir' dedi.

 

Odaların yazılı açıklaması şöyle:

 

Erdemir Köprülü Kavşak Projesinde TMMOB olarak görülen aksaklıklar aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

 

1- Zonguldak (Kepez) istikametinden Şehir Merkezi İstikametine Çetin Apatay Bulvarına bağlantı düşünülmemiş olup, İstanbul yol Ayrımı (Uğur Mumcu Cd.) kullanılarak, Şehir İçi Yolunun yoğunluğuna aktarılmıştır. Böylece Mevcut halinde yoğun olan Uğur Mumcu Caddesi ve Erdemir Caddesi daha karışık bir trafik akışına maruz bırakılacaktır. Ayrıca; Şehir Merkezine giden ana arter olana Çetin Apatay Bulvarı sadece Alaplı İstikametinden gelen Trafik akışına hizmet vermiş olacaktır. Şehir merkezine giden caddeler Çetin Apatay Bulvarına bağlanmak amaçlı kullanılacak olup sokak aralarından Bağlantı yapılmak suretiyle çözümlenmeye çalışılacak olduğu görülmektedir.

 

2- Zonguldak (Kepez) istikametinden İstanbul yol Ayrımı (Uğur Mumcu Cd.) istikametine bağlantıda Kavşak girişi tek şerit olarak verilerek daraltılmış sonrasında iki şeride çıkarılmıştır. Bu haliyle kavşak trafik akışını kilitleyeceği aşikârdır.

 

3- Kavşak ile düzenlenen Ana yol bağlantıları olan A-B-C kolu olarak tanımlanan yolların tek şerit olarak düzenlendiği görülmüş olup oluşacak trafik yoğunluğunda ya da trafik kazasında trafik akışı duracaktır. Özellikle trafiğin yoğunlaştığı saatlerde ve Geniş araçların geçişi esnasında sıkıntı yaşanması olasıdır.

 

4- Kentin girişinde yolun yükseltilmesi Şehir siluetini perdeleyebileceği görülmektedir

 

Kentimizin Sorunlarını çözmeye yönelik ve  şehir için yapılacak her hizmetin, her türlü projenin yanında olan TMMOB, görüş ve önerilerini Kamuoyu ve ilgili kurumlarla paylaşarak her türlü teknik donanım ve bilgisini paylaşmayı görev bilir.

 

DİYALOG DAHA GÜZEL PROJELER ORTAYA ÇIKARACAKTIR

 

Şunu belirtmek istiyoruz ki; ilçemizi ilgilendiren bu gibi projelerde en uygun çözümün oluşturulması adına kamu kurumlarımızın ve sivil toplum örgütlerinin diyalog halinde olması ilçemiz adına daha güzel projelerin ortaya çıkmasında faydalı olacaktır. TMMOB KDZ. Ereğli İKK yönetimini oluşturan TMMOB Kdz.Ereğli İnşaat Mühendisleri odası, Kdz.Ereğli Mimarlar Odası, Kdz.Ereğli Elektrik Mühendisleri odası, Kdz.Ereğli Makine Mühendisleri Odası, Kdz.Ereğli Jeoloji Mühendisleri odası ve Kdz.Ereğli Maden Mühendisleri Odası olarak; bu tür projelerde yer almaya ve üzerimize düşen tüm görev ve sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğumuzu ifade etmek isteriz. Her yönüyle daha iyi projelerin ortaya çıkması için tüm kurumlarımızı da işbirliği yapmaya samimiyetle davet ediyoruz.