Turkcell’in Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile birlikte 11 senedir yürüttüğü Kardelenler Projesi kapsamında burs alarak eğitim gören kız öğrenciler, başarı yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. 2010-2011 eğitim yılı sonunda 41 Zonguldaklı Kardelen liseden mezun oldu. 

Turkcell’in, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile ekonomik imkansızlıkları nedeniyle eğitimlerine devam edemeyen kız çocuklarına, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla yürüttüğü “Kardelenler Projesi”, meyvelerini vermeye devam ediyor. 41’i Zonguldaklı olan toplam 2 bin 40 Kardelen liseden, 283 Kardelen de üniversiteden mezun oldu. Birleşmiş Milletler tarafından tüm dünyaya örnek gösterilen proje ile burs alan Kardelenler, eğitim hayatlarında ve meslek sahibi olma yolunda emin adımlarla ilerliyorlar.

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, Kardelenler’in Türkiye adına çok önemli bir proje olduğunu belirterek, “Turkcell olarak her yıl 10 bin kız öğrenciye burs veriyoruz. Bu eğitim döneminde de 2 bin 323 kızımız lise ve üniversiteden mezun olarak meslek sahibi olma yolunda bir adım daha attılar. Kardelenlerimizle gurur duyuyoruz” dedi.

ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel ise, “Çeşitli sebeplerle öğrenimlerine devam edemeyen kız çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağlanması için 22 yıldan beri çeşitli projelere imza atıyoruz. Mezun olan Kardelenlerimiz yolumuza devam etmek için bize umut ve güç veriyor. Turkcell ile birlikte yürüttüğümüz Kardelenler hedefe ulaşmadaki başarısı nedeniyle tüm dünyaya örnek gösterilen bir proje haline geldi. Daha fazla kızımıza fırsat eşitliği sağlamaya yönelik yeni projeler için kurum ve kuruluşları işbirliğine davet ediyoruz” sözleriyle duygularını dile getirdi.

 

BELGESELİ YAPILDI VE ÖRNEK PROJE SEÇİLDİ

28 Ağustos 2000 tarihinde Turkcell ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından düzenlenen bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulan proje, Türkiye genelinde, okuma azmi ve kararlılığı gösteren 5 bin kız öğrenciye eğitim bursu vererek başladı. 2007 yılında Turkcell projenin kapsamını genişleterek her yıl burs sayısını 10 bine çıkardı.

Kardelenler Projesi, 2009 yılında, dünyaca ünlü belgesel kanalı National Geographic tarafından belgesel haline getirildi. Mart 2010’da Kardelenler, Birleşmiş Milletler tarafından örnek proje seçilerek, tüm dünyaya tanıtıldı.