Karabük Demir Çelik Fabrikaları (Kardemir) ile Çelik-İş Sendikası arasında yüzde 42 oranında zammı öngören 2 yıllık toplu sözleşme 2 bin işçinin önünde düzenlenen tören ile imzalandı. 

 

Ereğli'de 4 bin 800 işçinin heyecanla beklediği toplu sözleşme görüşmelerinde yasal süreç devam ediyor. 2012 Yılında zarar açıklayan bir çok çelik şirketinin aksine Erdemir Grubu yıllık konsolide net karının 424 milyon 181 bin 40 lira olarak gerçekleştiğini açıklamıştı.

 

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Kardemir'in giriş kapısının önünde kurulan platforma işçilerin omuzlarında sloganlar eşliğinde getirilirken bu coşkuyu milletvekilleri, il yöneticileri, siyasi partiler, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile meslek odaları da ortak oldu.

Genel Başkan Cengiz Gül işçilere hitaben yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Yüzde 42'den dönüşümüz mümkün değildi. Sendikal yaşamımı sizlerin uğruna burada bitirmekte kararlıydım. Eğer bu sözleşme bu şartlarda olmasaydı asla imzalamayacaktım. Yüzde 42 bizim taban ücretimiz oldu. Ortalama ağırlıklı zam yüzde 47.1’dir, Kardemir ilk 3 aylık karını 41.2 milyon TL olarak bekliyormuş ama 47.1 milyon TL olarak açıkladı. Tesadüfe bakın zam oranımız kadar Kardemir kar açıkladı. Bilsem yüzde 50 yapardım”