Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Miraç Kandili’ni kutladı.

Son günlerde ülke genelinde meydana gelen olaylara da değinen Posbıyık, “Ülkemiz; siyasi, ekonomik, kültürel ve sosyal yönden önemli bir süreçten geçiyor. Son günlerde ise zaman zaman yüreklerimizi kanatan olayların vuku bulduğu bu süreçte yaşananların, geleceğin Türkiye’sinin, Büyük Önder Atatürk’ün çizdiği rotada şekillenmesi ve muasır medeniyetler seviyesine doğru gidilen yolda mesafe alınması noktasında yarar getirmesini dilediğimiz gibi, yaşanan olayların ve dile getirilen anlamsız sözlerin de etkisi ile yaratılmak istenen kardeş kavgalarının önüne geçilmesi açısından, bu mübarek gecenin güzel bir vesile olmasını da Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

 

Posbıyık, “Yüce dinimizin en mukaddes ve anlamlı gecelerinden biri olan mübarek Miraç Kandili’ni bu yıl da en yoğun duygularla; yüce Mevla’ya ve aziz Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’ya duyduğumuz derin sevgi ile idrak edeceğiz.

Yeryüzünde yaşayan ve Yaradan’ın “en değerli varlıklarım”, sözüyle nitelendirdiği insanları O’nun yolunda, sevgi ve kardeşlik bütününde birleştirmek için hayatını vakfeden aziz Peygamber’imizin Mekke´deki Mescid-i Haram´dan Kudüs´teki Mescid-i Aksa´ya götürüldüğü, oradan da gökleri aşarak, Cebrail’in bile giremediği Sidret-ül Münteha’yı geçerek Allah´ın katına ulaştığı bu güzel gecede, tüm dualarımızın kabul olmasını diliyorum.

Ülkemiz; siyasi, ekonomik, kültürel ve sosyal yönden önemli bir süreçten geçiyor. Son günlerde ise zaman zaman yüreklerimizi kanatan olayların vuku bulduğu bu süreçte yaşananların, geleceğin Türkiye’sinin, Büyük Önder Atatürk’ün çizdiği rotada şekillenmesi ve muasır medeniyetler seviyesine doğru gidilen yolda mesafe alınması noktasında yarar getirmesini dilediğimiz gibi, yaşanan olayların ve dile getirilen anlamsız sözlerin de etkisi ile yaratılmak istenen kardeş kavgalarının önüne geçilmesi açısından, bu mübarek gecenin güzel bir vesile olmasını da Allah’tan niyaz ediyorum.

Ülkemiz; hangi inanıştan, renkten, düşünceden ve soydan olurlarsa olsunlar, insanların sevgi, barış ve dostluk duyguları içinde yaşayabildikleri bir ülke olmalıdır. Zaman içinde sekteye uğratılan bu özelliğimizin her nesilden tüm insanların yüreğine işlenmesi ve bizlerin bu özelliklerimizin birinden dahi vazgeçtiğimizde yaşayamayacağımızın bilinmesi gerektiğine inanmaktayım.

Bu duygu ve düşünceler ışığında tüm İslam Alemi ve aziz milletimizin Miraç Kandili’ni tebrik ediyor, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.