Kardeş Kent Projesi Kapsamında Zonguldak’a gelen Alman Heyet, Belediye Başkanı Akdemir’i ziyaret etti.

 

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Meclis Başkanı ve meclis üyeleri, Zonguldak’a gelerek bir dizi ziyaret gerçekleştirdiler. Zonguldak Belediye Başkanlığı’nı ziyaret eden heyet, ilk olarak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile görüştü. Ziyarete; CHP Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Mehmet Haberal ve CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’te katıldı.

 

“PARTİMİZ İLE PAYLAŞACAĞIZ”

Konuya ilişkin Zonguldak Belediyesi’nden gönderilen açıklama şu şekilde: Cstrop Rauxel kenti ile Zonguldak Belediyesi arasında yapılan ‘Kardeş Kent Projesi’ kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde, Zonguldak’a ziyaret gerçekleştiren ve Zonguldak’ta edinecekleri tecrübeleri Almanya’da uygulayacaklarını belirten Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Meclis Başkanı Carina Gödecke yaptığı konuşmada; “Türkiye’ye kendini dost hisseden milletvekillerinden oluşan bir grubuz. Kardeş kent projesi kapsamında ziyaret gerçekleştiriyoruz. Burada edineceğimiz bilgileri Almanya’da partimiz ile de paylaşacağız.”

 

TÜRK-ALMAN DOSTLUĞU

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise, kardeş kent projesine çok önem verdiklerini, bu kapsamda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Alman Milletvekillerinin ‘Emeğin Başkenti’ olan Zonguldak’a gelmelerinden dolayı da ayrıca büyük mutluluk duyduğunu belirten Başkan Akdemir, Türk Alman dostluğunun her zaman devam ettiğini, Türkiye’den çalışmak için giden vatandaşlarımızın, Alman sanayisine ve ekonomisine çok büyük katkıları olduğunu ifade etti. 1960’lı yıllardan itibaren göç alan Almanya’nın Türklerinde de parlamento da yer almasının ayrıca önemine değinen Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, ayrıca ziyaretlerinden ötürü CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr Mehmet Haberal’a ve CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’e de teşekkür etti.  

 

MADENCİ HEYKELİ HEDİYE EDİLDİ

Çeşitli konuklar karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu ve konuşmaların ardından günün anısına Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Eyalet Meclis Başkanı Carina Gödecke’e madenci heykeli armağan etti. Zonguldak Belediye Başkanlığı ziyaretinin ardından Alman Heyet, Zonguldak Valisi Ali Kaban ile görüştü. Ardından heyet, Bakka’ya ve GMİS’e ziyaret gerçekleştirdiler.

 

(Haber Merkezi)