Almanya Federal Meclisi SPD Milletvekili Frank Schwabe, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş'ı ziyaret etti.

Castrop-Rauxel şehri Entegrasyon Kurulu Kardeş Şehir Çalışma Grubu Başkanı olarak Zonguldak'ı ziyaret ettiğini, ziyaretin konusunu ise kardeş şehir çalışmaları oluşturduğunu belirten Schwabe, Benim bölgem Ruhr Havzası maden işletmeciliği ve sanayisiyle tanınan bir bölge.
Ve bu bölgemiz birkaç yıldır yapısal bir değişime uğramıştır. Türkiye'nin bizim bölgemize benzer bölgesi ise Zonguldak. Ve bizim şehrimizde de pek çok Zonguldaklı bulunmaktadır. Her iki maden kenti ile benzer özelliklerimizden dolayı kardeş şehir ilişki kurmak istiyoruz. Ve bu vesile ile sizlerle tanışmış olmaktan, kentinizi ziyaret etmekten son derece memnunum dedi.
GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş konuk milletvekilinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Sizin kentinizde benimde yakın akrabalarım var. Orada maden de çalışıyorlar. Yine orada kardeşlerim var. Ve Almanya'da son yıllarda madencilik konusunda politikalarını takip ediyoruz. Almanya madencilik konusunda dünyanın önde gelen bir ülkesi. Sizlerin de böylesine anlamlı bir görevi üstlenmenizden dolayı kutluyor ve teşekkür ediyorum. Bizler bu konuda elimizden gelen desteği vereceğiz. Kentimize ve ülkemize hoş geldiniz diyerek konuk milletvekiline çalışmalarında başarılar diledi.
GMİS Genel Başkanı Alabaş, Zonguldak ve madenci anısına konuk Alman Vekil Schwabe'ye madenci heykeli hediye ederken, konuk vekil de bölgesini tanıtan bir kitap hediye etti.
Alman Vekil ziyaretinde, GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, GMİS Genel Başkan Danışmanı Turhan Oral'da hazır bulundu.