Kdz.Ereğli'de, tartıştığı babasını önce av tüfeği, sonra da tabancayla ateş ederek öldüren zanlı Ayhan Kaymak, Jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından, adliyeye sevk edildi. Bu arada adliyeye sevk edilmeden önce sağlık kontrolünden geçirilen Kaymak'ın, sağ elinin alçıya alındığı görüldü.


Cumhuriyet Savcılığındaki ifadesinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen Ayhan Kaymak, tutuklandı. Kaymak'ın avukatının ise zanlının tutuksuz yargılanmasını talep ettiği öğrenildi.


"KARDEŞİM SINAVA GİREMEDİ"

Kaymak, mahkemede verdiği ifadesinde, babasının sürekli eve alkollü geldiğini iddia ederek, "Anneme, evde bulunan erkek kardeşime ve bana zaman zaman şiddet uyguluyordu. Olay günü erkek kardeşimi Zonguldak'a sınava götürmüş. Kardeşim yanına kimliğini almadığı için sınava giremedi. Akşam ise geldiklerinde babam, anneme ve bizlere bu nedenden dolayı bağırmaya başladı.

 

"AV TÜFEĞİ İLE ATEŞ EDİP MASANIN ÜZERİNE KOYDU"

Evde bulunan av tüfeğiyle 2 el ateş ettikten sonra tüfeği masanın üzerine koydu. Bu kez annemi dövmeye başlayınca masanın üzerindeki av tüfeğini alarak durmasını istedim. Durmayınca tetiğe dokundum. Yaralanıp yerde yatarken tehdit etmeye devam etti. Bu kez evde bulunan diğer tabancayı alarak 5 el ateş ettim. Pişmanım." şeklinde konuştu.



(Haber:
 Mustafa Kemal Bektaş)