CHP üyesi Yüksel İnce AKP'de kaydı çıkınca deliye döndü ve ben bir şehit abisiyim. Benim kardeşime kurşun sıkanları kucaklayanlara üye  olmam. AKP'deki bu kayıtı kim yaptı ise ortaya çıkarmalı dedi.
2009 Yerel Genel Seçimleri'nde DSP'den Kandilli Belediye Başkanlığına aday olan, ancak seçimlere kısa bir süre kala sosyal demokrat oyları bölmeme adına CHP adayı Abdurahman Canlı adına adaylıktan çekilen Yüksel İnce'nin AKP'de kaydı çıktı.
AKP'ye üye olmadığını ve kendi siyasal duruşunun dışında bir şehit ağabeyi olarak böyle bir olayın söz konusu olamayacağını ifade eden Yüksel İnce, CHP ilçe binasındaki basın toplantısında Benim kardeşim Ömer İnce bölücü terör örgütü tarafından şehit düştü. Benim kardeşime ve şehitlerimize kurşun sıkanları törenle karşılayan bir partiye benim üye olmam söz konusu olamaz. Bu üyeliği kim yaptı ise ortaya çıkarılmalı. İmzayı kim attı üyeliği kim doldurdu? diye sordu.

ADD YÖNETİCİSİ DE AKP ÜYESİ
Yüksel İnce gibi AKP'ye üye olduğu ortaya çıkarılan Atatürkçü Düşünce Derneği  (ADD) Kdz. Ereğli Şube Yönetim Kurulu üyesi de olan Hayrettin Cıbır şöyle konuştu:
Ben Erzurumluyum. Ve öğretmenlikten emekliyim. Bir memur olarak zaten üye olmam mümkün değil. Beni nasıl AKP'ye üye yaptılar bilmek istiyorum. Bu bir bilgisayar oyunu mudur? Yoksa üyelik yapanlara tatil hediyesi  veriyorlar bunun sonucu mudur bilmiyorum. Bu durum temizlenmeli. Ben AKP'ye üye olmadım. Emekli olunca CHP Kdz. Ereğli ilçe Örgütüne başvurarak üyeliğimi yaptım.

CHP DE TEPKİLİ
CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Hayrettin Kartal'da sahte üyeliklerle ilgili görüşlerini şöyle ifade ett:
Türkiye genelinde 60 bine yakın CHP üyesinin kendisinin hiçbir bilgisi haberi  olmadan bir takım sahtekarlıklarla AKP'ye üye yapılmasıdır. Kdz.Ereğli ilçe Örgütümüzün üyesi 97 arkadaşımız AKP'ye de üye görünmelerinden dolayı Yargıtay tarafından üyeliklerin düşürülmüş durumdadır.
Bu üyelerimizle yaptığımız görüşmelerde kendilerinin AKP 'ye üye olmadıklarını nasıl ne zaman ve hangi yollarla üye yapıldıkları konusunda hiçbir bilgilerinin olmadığını belirmektedirler.
Kdz.Ereğli'de hiçbir partiye üye olmayan bir çok vatandaşımızın kendi istekleri dışında AKP 'ye üye yapıldıklarını öğrenmiş bulunuyoruz. Üyelerimizden bazılarını AKP İlçe Başkanlığına gönderdik.
AKP yöneticileri üyelerimize hiçbir tatmin edici bir cevap veremediler.
CHP'ye bir vatandaşımız üye olmak istediğinde bir partilinin referansı ile üç örnek başvuru belgesini doldurur, fotoğları nüfus cüzdanı fotokopileri eklenir ve ıslak imzası alınır.
Bu üç örnek belgenin bir bizde kalır biri İl yönetimine diğeri Genel merkeze gönderilir.
Eksik yada yanlış bir durumda Genel merkezimiz zaten kabul etmez ve geri çevirir.
AKP yöneticilerine soruyoruz. Kişilerin hiçbir haberi olmadan nasıl bir yöntemle üye yaptınız bu bir sahtekarlıktır. Yüz kızartıcı bir suçtur. Bizler bu konuda yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız.
AKP'nin kim daha çok üye yazarsa tatil hediye edileceği hatta bazı yerlerde Umre'ye götürüleceği vaadinde bulunduğunu biliyoruz.
Biz CHP olarak bu sahtekarlığın peşini bırakmıyacağız.

Atatürkçü Düşünce Derneği  (ADD) Kdz. Ereğli Şube Yönetim Kurulu üyesi Hayrettin Cıbır