Dini, sosyal ve kültürel etkinlikler çerçevesinde Kdz.Ereğli İlçe Müftülüğünün destekleri ile Kdz.Ereğli Ketenciler Köyü Kahyalar Mahallesi İmam Hatibi Hüseyin Gökgöz'ün organizasyonu ile Kâhyalar Mahallesinde Ankara İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Eyüp Baş tarafından,  Peygamberimiz ve Kardeşlik Hukuku konulu konferans verildi.
Yaklaşık 400 kişinin katıldığı etkinlikte Ali Molla Camisi İmamı Bilal Kızıl'ın Kur'an tilavetinin ardından Nurcahit Candan yönetimindeki Kdz.Ereğli İlahi Grubu yeraldı. İlçe Müftü Vekili Vaiz Mehmet Ergün misafirlere gül takdimin ardından yaptığı açılış konuşmasında, Kutlu Doğum Haftası içerisinde Sevgili Peygamberimizin kardeşlik üzerine inşa ettiği dinimizin temel prensiplerini örnekleriyle beraber daha iyi kavramaya çalışılıyor. Hafta içerisinde yapılan etkinliklerle yetinilmeyip senenin tümünde Müslüman olarak Peygamber Efendimizin hayatını anlama ve yaşama noktasında daha da gayret gösterilmesi gerekiyor. Bu düşünceden hareketle Köyümüzde yapılan geniş katılımlı bu programın halkımıza Peygamberimizi anlatmada  katkı sağlayıp O'nun sevgisini yüreğimizde daha çok yerleşmesini sağlayacağız dedi.
Konferansı veren Prof. Dr. Eyüp Baş'da konuşmasında; Sevgili peygamberimizin doğduğunda Arap coğrafyasında insani ilişkilerin ve ahlaki değerlerin çok kötü durumda olduğu ortada. Nezih bir aile yapısından gelen peygamberimizin bu kötü durumdan korundu ve  40'lı yaşlarda toplumun içinde bulunduğu ahlaki çöküntüden nasıl kurtulması için dertlendi. 40 yaşında kendisine peygamberlik görevi verildikten sonra bilhassa kendi yakın akrabaları ve Mekke'nin ileri gelenleri tarafından hor ve hakir görüldüğü ama O incinse bile incitmeden ve yılmadan kendisine gelen ilahi mesajları insanlara ulaştırmak için Allah'ın yardımıyla birlikte gayret gösterdi. Peygamber efendimizin on üç yıllık Mekke, on yıllık Medine döneminde yüz binlere insana ilahi mesajı ulaştırıp hidayete vesile olmasındaki tek reçetenin HİLKATTE ve İNANÇTA KARDEŞLİK üzerine kurduğu prensipleri insanlara anlatı sözleri ile konuştu. Program sonucunda Müftü Vekilimiz Mehmet ERGÜN'ün Prof. Dr. Eyüp BAŞ hocamıza hediye takdimi ve misafirlere Kutlu Doğum Aşı ikramıyla son buldu.