Alaplı Anadolu Lisesi tarafından "Üniversiteye Geçişte Kariyer Planlaması" konulu konferans düzenlendi.
Alaplı Anadolu Lisesi Okul Tanıtım, Mezunları İzleme, İstihdam, Mesleki Rehberlik ve Danışma Komisyonu tarafından öğrencilerin alan seçimi ve mezuniyet sonrası hedeflerinin belirlenmesinde destek vermek, hedefledikleri noktaya varabilmelerinde rehberlik etmek, yeteneklerini geliştirecek okul, doğru meslek seçimi ve kariyerlerinde doğru yönde ilerlemelerini sağlamak amacıyla "Üniversiteye Geçişte Kariyer Planlaması" konulu konferans düzenlendi. Alaplı Anadolu Lisesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen konferansa, Kırklareli Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Canbaz konuşmacı olarak katıldı. Konferansta konuşan Mustafa Canbaz, "Başta işletme olmak üzere, iktisat, maliye kamu yönetimi uluslar arası ilişkiler gibi bölümlerden mezun olanların almış oldukları muhasebe ve finans, yönetim gibi derslerle işletmelerin ihtiyaç duyduğu eleman ihtiyacı karşılanmaktadır.
Yanı sıra kamunun ihtiyaç duyduğu müfettiş yardımcılılığı, uzman yardımcılığı gibi kariyer mesleklerin de yüzde 80'i bu bölümlerden karşılanmaktadır. Bu nedenle öğrencilerimiz sayısal alana yönelmelidir. Öğrencilere tavsiyemiz sözelden çok sayısalı alanı tercih ederek kariyerlerini hızlandırmaları mümkündür" dedi.
Canbaz, ayrıca Alaplı Anadolu Lisesi Rehber öğretmeni Yılmaz Ekici, öğrencilere ve öğretmenlere yeni sınav sitemini bir sunumla anlattı. Alaplı Anadolu Lisesi Müdürü Cevat Çevik, konferansın verimli geçtiğini belirterek Kırklareli Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Canbaz'a çiçek takdim ederek teşekkür etti.