Alaplı İlçesinde okulların yarıyıl tatiline girmesini fırsat bilen bazı aileler, çocuklarını iyi karne getirdikleri için ödül olarak umre yapmaya götürdü.

Merkez cami önünde dedesiyle birlikte umreye giden, Ortaokul 6. Sınıf öğrencisi Berkay Turan, (12) yaptığı açıklamada, Dedesine taktir belgesi götürdüğü için umre ödülü kazandığını söyledi.

Kutsal toprakları göreceğinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Turan, “ Okulumuz 15 günlük yarıyıl tatiline girdi. Dedem taktir alırsam beni umreye götüreceğini söylemişti. Bende dedeme taktir belgesi götürdüm. Şimdi 15 gün yarıyıl tatilinde dedemle birlikte umreye gidiyorum. Peygamberimiz doğduğu ve yaşadığı toprakları göreceğimden dolayı çok heyecanlıyım” dedi.

Adem Turan, ise, “torunum taktir belgesi almıştı onu yarı yıl tatilinde umreye götürme sözü vermiştim. Torunumda kutsal toprakları görecek inşallah “ diye konuştu.

Babasıyla birlikte kutsal topraklara giden, Ortaokul 6. Sınıf öğrencisi Tuğberk Altay’da karne hediyesi olarak umreye götürülmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.