Gülüç beldesinde, lahmacun ve pide satışı yapılan bir işletme, her dönem olduğu gibi bu dönemde karne alan ilköğretim öğrencilerine lahmacun ve ayran ikram etti.



Gülüç Merkez Mahallesi Bekyeri Caddesi’nde 18 yıldır restoran işletmeciliği yapan işletme sahibi, 8 yıl önce başlattığı ‘ücretsiz karne hediyesi’ uygulamasını bu dönem de sürdürdü. Aynı mahallede bulunan Vesile Dikmen İlköğretim Okulu öğrencilerin yararlandığı uygulamadan ise hem öğrenciler hem de onlara lahmacun hazırlayan restoran çalışanları memnun.



“ÇOCUKLARIN YÜZÜ GÜLSÜN İSTİYOR”
Bir başka esnaf Yücel Buber, gazetecilere açıklamasında, uygulamadan yararlanan öğrencilerin hallerinden memnun olduğunu söyledi. Restoran işleten komşusunun bunu Allah rıza için yaptığını anlatan Buber, şöyle dedi: “Her sene, muntazam bir şekilde, karne alsın almasın tüm öğrencilere ilk dönem verdiği gibi ikinci karne döneminde de lahmacun ve ayranı takdim eder. Öğrencilerde ikramları burada afiyet ile yer. Bunu, Allah rızası için her sene yapıyor. Hiçbir çıkar beklentisi yok, çocukların yüzü gülsün istiyor. Öğrencilerde yer sene alıştılar, okul kapandığında hemen buraya geliyorlar. Bu onlar için en güzel karne hediyesi oluyor. Komşuda bu duruma çok seviniyor, çok güzel bir şey yapıyor. Allah ondan razı olsun.”



GÜNÜN YARISINA KADAR 250 LAHMACUN! 
Restoranda çalışan biri bayan 3 personel, ellerindeki karneler ile sırada bekleyen öğrencilerin isteklerine karşılık vermeye çalıştılar. Restoranın aşçısı, pişirecekleri lahmacunların hamurlarını bir gün önceden hazırladıklarını, sabah saatlerinden itibaren ikram etmeye başladıkları lahmacunlardan, öğle saatlerine kadar yaklaşık 250 adet pişirdiklerini söyledi. İkramın, akşam saatlerine kadar süreceğini, öğrencilere yemek vermekten dolayı ise memnun olduğunu ifade etti.
Sırası gelince lahmacun ve ayran alan öğrenciler ise firma sahibine teşekkür ettiler.