Ereğli'de manavdan aldığı karpuzu kesen kişi içerisinde gördüğü arapça Allah yazısı karşısında şaşkınlık yaşadı.

 

Karadeniz Ereğli'de bir manavdan aldığı karpuzun içerisinde Arapça Allah yazısı çıktı. 30 Yaşındaki Ahmet Kayıkçı, Yenimahalle'de bulunan Kardeşler Manav'dan aldığı karpuzu eve götürdüğünü ve kesmeye çalışırken zorlandığını belirterek, Karpuzu aldım eve gittim, kesmek istedim ancak bıçağı vurduğumda bıçak karpuzu kesmedi kısa süreli bir şaşkınlık yaşadık bir de yan tarafından vurdum kayın pederim hacı kendisi dikkatini çekti keserken karpuzu eline aldı ve inceledi burada Allah yazıyor dedi. Gerçekten yazan Allah ismi ile kıyasladık aynısı yazıyordu. Karpuzu ne yapacağımı da bilmiyorum kendi pastanemde görmek isteyen arkadaşlara gösterebilirim. Biz bu karpuzu keserken enteresan olaylardan birisi de bıçakla kestiğimizde bir tarafta Allah yazısı var diğer tarafta bir yazı yok dedi.

Kardeşler Manav sahibi Volkan Karaahmetoğlu'da, Arkadaşım karpuzu getirdi bende geri getirdiğinde kötü çıktı sandım tam bakacaktım ki korkma daha farklı bir şey için getirdim. İnanamadım birkaç yazı ile karşılaştırdım hayretler içerisinde kaldık sözleri ile konuştu.

 

MÜFTÜLÜĞÜN AÇIKLAMASI

Karadeniz Ereğli Müftü Vaizi Mehmet Ergün'de Önder Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamasında, Sizinde belirttiğimiz gibi bir karpuzda Allah lafızına benzer bir şeklin olduğunu belirttiniz. Bunun bir ilahiyatçının aklına gelebilecek aklı ile şöyle bir yorumu olabilir. Ayete göre Cenab-ı Allah buyuruyor ki Kur'a-nın hak olduğu, Allah'ın var ve gerçek olduğu ve de yaratıcı olduğuna ilişkin insanların nefislerinde dış tabiatta insanlara nice delil ve ayetler göstereceğiz ayet olduğunu bize hatırlatıyor. Bana bu ayeti hatırlattı hadise. Cenab-ı Allah'ımız kullarını adeta ben sizin yarabbinizim ben sizin yaratıcınızın hiç beğenmediğiniz bir meyvede ben imzamı mührü vururum düşüncesi oluşturuyor insanda. Aynı toprakta bir tarafta karpuz tatlı diğer tarafta biber acı bu bile cenab-ı Allah'ın yaratıcı olduğunu gösterir bir durumdur dedi.