CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Anneler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Annelerin, AKP iktidarının yanlış politikaları sonucu maalesef Türkiye’de layık olduğu değeri göremediğini belirten Demirtaş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Bizleri yetiştirmek için çektiği çileleri, gösterdiği sabır ve sevgiyi ne kadar dile getirirsek getirelim, annelerin hakkını vermemiz asla mümkün değildir. İlk öğretmenlerimiz, ilk arkadaş, ilk sırdaş, yol göstericimiz, yılmaz koruyucumuz, büyük destekçimiz ve yaşamdaki en önemli hazinemiz olan annelerimiz, sevgilerin en yücesine, mutlulukların en güzeline layıktır.

Annelerimiz, AKP iktidarının yanlış politikaları sonucu, maalesef Türkiye’de layık olduğu değeri görememekte, hak ettiği yaşam standardına kavuşamamaktadır. Cennet ayaklarının altında olan annelerimiz, AKP’nin iktidar hırsından dolayı, evlatlarını şehit vermektedir. Ülkeyi sıfır terörle teslim alan AKP, makam sevdasından dolayı, bugün annelerimizin gözyaşlarını sele döndürmüştür.

Kadın hakları konusunda da son derece duyarsız olduğunu defalarca kanıtlamış olan AKP iktidarı, annelerimizi bir doğum makinesi olarak görmekte, adeta açık artırma yaparcasına annelere “üç çocuk/beş çocuk doğurun” mesajı vermekte, onların çektiği çileleri görmezden gelmekte, anneleri çalışma hayatından ve sosyal yaşamdan uzaklaştırmak için elinden geleni yapmaktadır.

Bizler, annelerimize olan borcumuzu, Türkiye’yi daha yaşanılabilir bir ülke haline getirmek ve evlatlarımıza aydınlık bir gelecek hazırlamak için çalışarak ödemeye çalışıyoruz.

Varlığımızı borçlu olduğumuz, bizleri yaşama hazırlayan, bizleri karşılıksız seven, değerleri hiçbir zenginlikle ölçülemeyen, ilk öğretmenimiz, koruyucumuz, yetiştiricimiz olan değerli annelerimizin ve yüreği evlat acısıyla dolu olan tüm şehit annelerinin anneler gününü en içten dileklerimle kutluyor, tüm annelerimize en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”



--


CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, “Anneler Günü” nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

Turpcu, açıklamasında şu satırlara yer verdi:

“Karşılıksız sevginin ve sonsuz özverinin simgesi olan, bizleri hesapsız bir fedakarlıkla büyüten, bugünümüzü ve geleceğimizi inşa eden annelerimiz yerleri asla doldurulamayacak en değerli varlıklarımızdır.

Ülkemizin aydınlık yarınlarını inşa eden ve edecek olan çocuklarımızın yetiştirilmesinde büyük emeği olan annelerimize saygılarımı sunuyorum. Annelerin emeklerini, kendileriyle aramızdaki sevgi bağlarını, belirli günlere sığdırmanın anlamlı olmadığının farkında olarak kendilerine verilen değeri her zaman hissettirebilmeliyiz.

Bizim annelerimiz; Kurtuluş savaşında kadın-erkek omuz omuza mücadeleler vererek tarihin altın sayfalarındaki yerini almıştır. 

Ne yazık ki her gün şehit vermeye devam ettiğimiz, içimiz kan ağlayarak gencecik evlatlarımızı toprağa verdiğimiz bu günlerde, şehitlerimizin annelerine bir kez daha sabırlar diliyorum. `Analar ağlamasın` diyen ancak tam tersine yurdumuzun dört bir tarafındaki annelerimizin yüreğine ateş düşmesine sebep olanların bugün bir an olsun oturup düşünmelerini, kendilerini `yüreğine evlat acısı düşen` annelerimizin yerine koymalarını bekliyorum.

Gezi Direnişi`nde evlatlarını kaybeden, acıları evlatlarının katillerinin bulunamaması veya adalet önünde hak ettikleri cezayı almaması nedeniyle katlanan annelerimize de sabırlar diliyorum.

Annelerin gözünün yaşlı olduğu bir ülkede aydınlık bir gelecek kurmak mümkün değildir. 

Bütün bu acı olayların yaşanmadığı; ülkemizin, annelerin gülen yüzüyle aydınlandığı;  umut ve mutluluğa sahip olduğu güzel bir gelecek temenni ediyorum. Annesini kaybetmiş vatandaşlarımıza ve evladını kaybetmiş annelerimize bir kez sabır diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”