Zonguldak Valisi Ali Kaban, Anneler Günü ile ilgili olarak yayımladığı mesajda görüşlerini şöyle ifade etti:

“Yüreğinde sonsuz sevgi, şefkat ve sabır taşıyan, koruyan, gözeten, sevincimizi, üzüntümüzü bizlerle yaşayan, her zaman yanımızda olan, fedakarlık ve özveri timsali  değerli annelerimizin bu güzel ve anlamlı gününü en içten duygularımla kutluyorum.

Annelerimizce aileleri ile birlikte sağlıklı, mutlu, huzur dolu bir yaşam ve uzun ömürler diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
 

‘AİLELERE DÖNÜK KAYGILAR’

Birlikte açıklama yapmayı sürdüren CHP Zonguldak Millletvekilleri Mehmet Haberal ile Ali İhsan Köktürk’ün 11 Mayıs tarihli anneler günü mesajı:

“Daha doğduğumuz andan başlayarak sevgisi ve ilgisiyle beslendiğimiz, o sevgi ve ilgiyle büyüdüğümüz, kuvvetlendiğimiz annelerimiz… 

Yaşamımızın her anı bizim yanımızda olan, Öğrettikleriyle yolumuzu ve yaşamımızı aydınlatan anneler, annelerimiz… Yaşam boyu ne yapsak onlara olan borçlarımızı asla ödeyemeyiz. Hele hele yaşamın, ekonomik, sosyal ve toplumsal nedenlerle çileli bir yolculuğa dönüştüğü ülkemizde annelerimizin haklarını ödemek olanaklı değildir… 

Son yıllarda yaşadığımız kadın intiharları, kadın cinayetleri, kadına şiddet haberleri toplumuzun sıkıntılarının kadınlarımızın, annelerimizin sırtına yüklendiği gibi bir sonuç çıkarmamıza yol açıyor. İşsizlik, yoksulluk, açlık, sömürü, toplumsal huzursuzluk annelerimizin çocuklarına ve ailelerine dönük kaygılarını her geçen gün daha da artırıyor. 

Bizler Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekilleri ve örgütleri olarak; Annelerimizin tüm kaygılarının ortadan kalkacağı aydınlık bir dünyanın kurulacağına yürekten inanıyoruz. Çalışmalarımızı bu inanç ve kararlılıkla sürdürüyoruz. 

Bizler Anneler Gününü uzakta yakında, nerede olursak olalım, hepimizin annelerimize karşı sorumluluğunu yerine getirme günü olarak görüyoruz…  Bugün, mutlaka, onları anmalı, aramalı içten duygu ve düşüncelerimizi açıklamalı, olabiliyorsa yanlarında olmalı ve ellerinden bir kez daha öpmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerimizle, başta şehit anneleri olmak üzere, tüm annelerimizin “Anneler Günü”nü kutluyor, onları sevgi ve saygıyla selamlıyoruz…”

 

‘ASLA ÖDEYEMEYİZ’

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, ‘Anneler Günü’ yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

“Bizleri yetiştiren, üzerimizde çok emekleri olan, fedakâr annelerimizin emeklerini asla unutamayız. Sadece anneler gününde değil, onların her zaman yanlarında olmalıyız

Yeryüzündeki en kutsal görevi annelerimiz üstlenmişlerdir. Bizleri, doğup büyüten, her türlü sıkıntılarımıza göğüs geren, her zaman bizlerin iyiliğini isteyen annelerimizin haklarını asla ödeyemeyiz. Tükenmek bilmeyen sevgileri ve hoşgörüleri ile hayata bizleri hazırlayan annelerimizin anneler gününü en içten dileklerimle kutlar, tüm annelerimize sevgi ve saygılarımı sunarım.”

 

 

SUNDUKLARI YÜCE SEVGİ’

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal ‘Anneler Günü’ ile ilgili yayınladığı kutlama mesajında annelerin en kıymetli varlıklarımız olduğunu söyledi.

Başkan Uysal’ın mesajı şöyle:

Hayatımızın her anında, en değerli varlığımız olan, en büyük destekçimiz annelerimiz, dünyanın en nadide çiçeğidir. Sevgiyi temelde ele alan annelerimiz, bizler için dünyanın en kıymetli varlıklarıdır.

Annelerimiz; Beslemeyi, büyütmeyi, sabır göstermeyi, sadakati, cesareti, hoşgörü ve sevgiyi tek bir çatı altında buluşturmayı karşılıksız başarabilenlerdir. Bizlere sundukları yüce sevgi ile insan olmanın faziletlerini anlatanlardır.”

 

‘BORCUMUZU ÖDEYEMEYİZ’

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Yönetim Kurulu adına bir mesaj yayınlayarak tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı.

Alabaş’ın mesajı şöyle;

“Dünyadaki en değerli varlıklarımız annelerimizdir. Biz daha dünyaya gelmeden annelerimizin sıcaklıklarını, şefkatlerini ve sevgilerini hissederiz.

Bizi yaşama katmak, için üzerimize titreyen fedakâr annelerimiz, bizleri sevgileriyle besler, büyütür ve yarınlara hazırlar. Karşılıksız tek sevgi annelerin çocuklarına duyduğu sevgidir. Annelerimiz; sevginin, şefkatin, mücadelenin, çilenin, özverinin sembolüdür. Onların şefkati, sevgileri ve tecrübeleri geleceğimize ışık tutar.

Dünyaya geldiğimiz andan itibaren üzerimizden emeğini ve desteğini eksik etmeyen annelerimize, yılın sadece bir gününde değil, daima sevgi, saygı ve minnet duygularımızı göstermeliyiz.

Çünkü annelerimize olan borcumuzu asla ödeyemeyiz. Ancak onların yaşamlarını kolaylaştırmak, yalnızca ihtiyaç duyduklarında değil her zaman yanlarında olmak, emeklerinin, sevgilerinin boşa gitmediğini göstermek hepimizin en önemli görevidir. 

Başta maden işçilerimizin ve şehit madencilerimizin anneleri olmak üzere, şefkat ve sevgiyle dünyanın en yüce görevini yerine getiren bütün annelerimizin ellerinden öpüyor, Anneler Gününü saygı, sevgi ve minnet duygularıyla kutluyoruz.”

 

'ÖKSÜZ BİR KIZIN GİRİŞİMLERİ'

Çaycuma TSO Başkanı Rıfat Sarsık yayımladığı mesajda; Dünyanın en güzel, en güçlü, en vazgeçilmez, en kutlu insanlarının  kuşkusuz anneler olduğuna vurgu yaparak şöyle dedi:

“Anne şefkati, varlığımızın özünü besler, hayatımızın cevherini ışıldatır. Napoleon Bonaparte, “Anneler bir eliyle beşiği, diğer elleriyle dünyayı sallarlar” der. Helen Thompson, anne sevgisinin hiç tükenmediğini “Her yaşlanmış insanın içinde, annesini özleyen bir çocuk vardır” sözleriyle anlatır.

 

“Anneler Günü’nün, Anneler Kilisesi’ni yüceltmek üzere, 1600’lü yıllarda, İngiltere’de kutlanmaya başlandığı söylenir. Anna Jarvis adlı Philadelphialı öksüz bir kızın girişimleri sayesinde Anneler Günü, ABD’deki tüm eyaletlerde kutlanmaya başlanmış ve dünyaya yayılmıştır. Ancak bu bilgilere bakarak Anneler Günü’nün Hıristiyan geleneklerinden doğduğu zannedilmesin. Çünkü annelerle ilgili kutlamalar, binlerce yıl önce, Anadolu ve Mezopotamya uygarlıklarında görülmüştür. Sembolik bir gün de olsa annelere olan duygularımızı anlatmak, onların eşsiz duygularına karşılık vermek her insan için bir vefa borcudur. Annelerin sevgileri bir karşılık beklenmeksizin duyulan belki de tek sevgidir ve onların şefkati, koruyuculuğu bir hayat boyu sürmektedir.

Annelerimiz, canından bir parça olarak bizleri dünyaya getirip yetiştirmenin ötesinde, engin sevgisi, eşsiz şefkat ve fedakârlığı ile abideleşirler. Sevmeye ve sevilmeye dair ilk derslerimizi aldığımız annelerimize olan sevgimizi ifade edebilmekte kelimelerin yetersiz kaldığını bilsek de; her vesileyi bu hislerimizi ortaya koyma adına bir fırsat biliyoruz. Her geçen gün bu hislerle dolup taşsak da bütün annelerin saygıyla, sevgiyle ve çiçeklerle kutlandığı bir günde, anneler gününde, tüm annelerin karşınızda bir kez daha sevgi ve minnet hisleri ile eğiliyoruz.”

 

AĞLARSA ANAM AĞLAR’

 

CHP Kdz. Ereğli ilçe Örgütü Kadın Komisyonu Başkanı Gönül Çelik’i mesajı:

Bugün, Anneler Günü.” Ayaklarının altında Cennet olan Anneler ,”  “ Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar” dediğimiz can parçamız annelerimizin günü. Karşılık beklemeden bizi büyüten geleceği hazırlayan annelerimizin   günü.

Günün geçmişine bakarsak ; yüreği anne sevgisiyle yanan, kaybettiği annesini unutamayan bir genç kızın feryatları üzerine kutlanan bir gün. ABD’de Anne Jarvis’in 1908’de başlattığı anma günü 1914’de kongre onayı ile Amerika çapında genişlemiş ve 1915 ‘de Mayıs ayının ikinci pazarı Wilson tarafından “Anneler günü”  ilan edilmiş olup, 1955 yılında da ilk kez ülkemizde de kutlanmaya başlanmıştır.

Annelerimiz bizim her şeyimiz, yüreğinde sınırsız sevgisi olan, bitmez tükenmez sabır taşıyan annelerimiz. Onlara ne yapsak azdır haklarını ödeyemeyiz. Hepimiz  kendi annemizi çok severiz.

Peki ya diğer anneler ? Çocuklarını doyurmak için çöpten yiyecek toplayan anneleri , dünyanın birçok yerinde devam eden savaşlarda ölen gencecik bedenlerin annelerini, ekmek almaya giden geri dönemeyen evladımızın annesini, küçük yaşta çalışmak zorunda bırakılan iş kazasında hayatını kaybeden çocuklarımızın annelerini, sebepsiz yere vurulup yitirdiğimiz gençlerimizin annelerini sevmiyor muyuz.? “Evet,” diyorsanız ,  kutlayalım anneler gününü. Ülkemde binlerce işsiz varken evine ekmek götüremeyen, çocuğuna süt alamayan bir toplumun acısını bilirken, nasıl kutlayalım anneler gününü. % 5 gibi mutlu bir azınlık renkli pahalı mağazaları dolduracak, hediyeler alacak; ya alamayanlar ?

Bugün Anneler Günü;  acılı anneler ülkesiyiz biz. Çocuğunu yitiren anneler üzülür, annesi olmayan çocuklar üzülür; annesine hediye alamayan çocuk üzülür, çocuğundan hediye alamayan anne üzülür; annesi kendinden uzak çocuklar üzülür, çocuğu kendisinden  uzak anneler üzülür.

Anneler günün de kimileri mutlu olurken, kimileri üzülür. Sevgi selinin arttığı, duygusal anların çokça yaşandığı bir gündür anneler günü;  diğer günlere benzemez.

CHP Kdz.Ereğli Kadın Kolları olarak;  anne, anne sevgisi deyince, dünyadaki bütün anneleri ,özellikle de  ülkemizdeki  tüm anneleri kucaklar sevgi ve saygılarımızı sunarız.

Anneler Gününüz Kutlu Olsun…..