CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Hayrettin Kartal,  “Savcıları, İlçe Seçim Kurulu  ve ilgilileri göreve çağırıyoruz!” başlıklı açıklamasında şöyle dedi:

 

Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Yusuf Ziya ODABAŞ, Erdemir’ de çalışma barışını bozarak, Ereğli’de toplumsal huzuru yok etme girişimlerini sürdürüyor.

Sendika Başkanı; Erdemir’i satan, kazanılmış işçi haklarını gasp etmeye çalışan, sendikal hak ve özgürlükleri   yok edip taşeronlaşmayı yaygınlaştıran  emek düşmanı AKP’yi destekleyeceğini açıkladıktan sonra, şimdi de 30 Mart’ta yapılacak seçimlerin güven ortamında, özgür ve demokratik bir şekilde geçmesini sabote etmeye çalışıyor.

Bir belediye başkan adayının basına da yansıyan iddiası ve çeşitli kanallardan bize de ulaştırılan bilgilere göre, Türk Metal Sendikası Şube Başkanı ve bazı yöneticileri, işçilere kullandıkları oyun resmini çekerek kendilerine getirilmesini, aksi takdirde kendilerine dikkat etmeleri doğrultusunda tehditler savurdukları belirtilmektedir.

Böyle bir şeye cüret etmek seçim güvenliğini sabote etmektir. Seçimlerin özgür ve demokratik bir şekilde yapılmasını engellemeye çalışmaktır ve suçtur.

İlgili savcılar, İlçe Seçim Kurulu ve diğer ilgililer, bu konuda basına da yansıyan iddiaları araştırarak seçimlerin güven içinde geçmesi için harekete geçmelidir.

Erdemir  işçilerinin ve diğer tüm seçmenlerin oylarının özgür iradeleri ile sandığa yansıması için İlçe Seçim Kurulu ve ilgili savcılar derhal önlem almalıdır.

Kaldı ki oy kullanma kabinlerine cep telefonu, fotoğraf makinesi ve kamera gibi aletlerle girmek zaten yasaktır. Bu konuda İlçe Seçim Kurulu’nun atadığı sandık başkanı ve yardımcıları da büyük bir sorumlulukla karşı karşıyadır.

Bir emek örgütü başkanının emek düşmanı bir partiye oy istemesi kadar saçma, kendi sınıfına ihanet eden bir davranış Erdemir tarihinde görülmedi.

Hele hele kullandığınız oyun resmini çekip getirin tehditlerine hiç kimse cüret edemedi. Bu tür bir sendikal anlayış 1930’lu, 1940’lı yılların Amerika’sında görülmüş, adına Amerikan Mafyavari Gangster  Sendikacılık Tipi dedikleri bir anlayıştır. Dünya ve Türkiye işçi sınıfları bu tür sendika anlayışlarını ve sendikacıları  tarihin çöplüğüne gömmüştür.Sendika Başkanı’na tavsiyemiz, bu tarihi iyi okuması, sadece ve sadece Erdemir işçilerinin ekonomik – sosyal sorunlarıyla ilgilenmesidir. Sen toplu sözleşme ile ilgilen. İşçilerin iş güvenceleri için mücadele et. Kazanılmış haklarını koru.

 

 

Erdemir  işçilerini 30 Mart seçimlerinde oylarını özgürce sandığa yansıtmaktan hiç ama hiçbir güç engelleyemez.

Biz CHP olarak Kdz.Ereğli ve köylerinde sandık görevlisi ve gözlemci olarak her sandıkta eğitilmiş, yetkilerini bilen en az 3 görevlimizle seçimlerin güven içinde, özgürce, demokratik bir şekilde geçmesi için hazırız.

En ufak bir olumsuzlukta da yasaların bize verdiği görev ve yeteneklerimizi sonuna kadar kullanmaya hazırız.