CHP  Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Halit Kartal düzenlediği basın toplantısında Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı savunurken AKP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Fatih Çakır'a yüklendi.

 

Çakır'ın Kdz. Ereğli'ye gelecek hizmetleri Ereğli Belediyesi'nin engellediğine dönük açıklamalarını yanıtlayan Kartal  'Sayın İlçe Başkanına soruyorum! TTK'ya  işçi almak istediniz de Ereğli Belediye Başkanı mı engel oldu ? Tersaneleri canlandırıcı projeler geliştirdiniz de Ereğli Belediyesi mi karşı çıktı ?' dedi.

 

Kartal bu konuyla ilgili bölüme şu sözlerle giriş yaptı:

 

'Ne var ki Zonguldak ve Ereğli'ye geri dönen para ancak bunun yarısı. Yani AKP Kdz.Ereğli'den kepçeyle alıyor, kaşıkla veriyor.Gerçek bu iken, Ereğli'de demokratik bir şekilde kongresini yapamamış AKP'nin, çiçeği burnunda atamalı Sn. İlçe Başkanı  Hükümet Ereğli'ye yatırım yapmak istiyor, ama önünü Belediye Başkanı kesiyor. Ereğli Belediyesini AKP'li yaparsak gerekli hizmetleri sağlayacağız diyor.

 

Öncelikle AKP İlçe Başkanlığına yeni atanan Sayın Fatih Çakır'a başarılar diliyorum. Ancak öyle anlaşılıyor ki önümüzdeki yerel seçimlerde AKP temel politikasını bu martaval üzerine oturtarak seçim kazanmak istiyor. AKP milletvekili Sayın Özcan Ulupınar'da Ereğli'nin, tersanelerin sorunları yerine meclis kürsüsünde aynı martavalı söyleyerek ne kadar tirajı komik bir duruma düşmüştü.

 

Ereğli'nin sorunlarına böyle bir bakış açısıyla yaklaşmak tam bir saçmalıktır, aymazlıktır, Ereğli halkıyla alay etmektir.

 

Bu anlayış, acizlik içinde Kdz.Ereğli halkından gerçekleri gizleyerek, AKP Zonguldak Milletvekillerinin becerisizliklerine kılıf uydurma gayretiyle, hedef saptırmaktan başka bir şey değildir.'

 

Kartal'ın Çakır'a yönelttiği sorular şöyle:

 

Hükümetinizin 49 İl'e verdiği destek ve teşvikleri Kdz.Ereğli'ye getirdiniz de karşı çıkan mı oldu? AKP Hükümeti 3,5 milyar dolara Erdemir'i sattı. Yerine 300 milyon dolarlık bir fabrika kurmak istediniz de kim karşı çıktı?

 

Yıllardır yılan hikayesine döndürdüğünüz Ereğli-Zonguldak, Ereğli- Devrek yollarına yeterli ödenek ayırdınız da Belediye Başkanı mı bitirtmedi ? Ereğli köylerinin yarısı susuz.. Pat patlarla su taşıyor. Köy yollarından bir kez geçen rot-balans, far,fren ayarı,lastik ve jant tamiri yaptırmadan bir daha gidemiyor.

 

Sayın İlçe Başkanı; AKP'li Belediye Başkanıyla yönetilen, Gülüç Belde merkezinde lağım ve kirli sularla oluşmuş, kayık yüzecek gölcüklerde öten kurbağa seslerinden Gülüç halkı uyuyamıyor. Aileler, çocuklarının bulaşıcı hastalıklara yakalanma ve lağım sularında boğulma korkusuyla yaşıyor.

 

AKP Çaylıoğlu Belediyesi borç batağında, araçlarında yağ yakıyor. Vatandaş, yeterli hizmet alamadığı için AKP'li Çaylıoğlu ve Gökçeler Belediyelerinin kapanmasına ses çıkarmıyor.

 

Bu gerçekleri görmezden gelip AKP iktidarının Ereğli'yi gözden çıkarmasına kılıf uydurmayın. Ereğli halkını yanıltamazsınız. Ereğli Belediyesinin öğretmenevinin tefrişatı için başlattığı kampanyaya siz engel oldunuz. Yine Ereğli Belediyesinin cenaze hizmetlerini ücretsiz yapmasında, yaşlı,kimsesiz ve muhtaçlara dönük evde bakım,tedavi ve temizlik hizmetlerinden niye rahatsız oluyorsunuz?

 

Camilerin temizlenmesinden niçin rahatsız oluyorsunuz? Cuma namazlarında cami avlusunda namaz kılmak zorunda kalan vatandaşlarımıza hizmet için seccade yardımından niye rahatsız oluyorsunuz? Kdz.Ereğli Belediyesi güçlü bir belediyedir.

 

AKP'li Ankara Belediyesinin bile 5 milyar dolar borcu olduğu bir devirde, bazı AKP'li Belediyelerin borçlarına karşılık camileri sattığı bir devirde, borçsuz bir Ereğli Belediyesinin bu hizmetlerinden sizinde sevinç duymanız gerekir.

 

AKP'nin artık Kdz.Ereğli'ye, Zonguldak'a vereceği bir şey kalmamıştır. Biz CHP olarak bu yalın gerçekleri bıkmadan, usanmadan halkımıza anlatmaya devam edeceğiz. Halkımızın yanıltılmasına izin vermeyeceğiz. Halka yanlış yapan AKP, yerel seçimlerden başlayarak  bedelini ağır bir şekilde ödeyecektir.

 

Türkiye siyasal tarihi bu gerçeğin acı örnekleri ile doludur. CHP 90 yıllık siyasal yaşamında bu örnekleri çok görmüştür.

 

AKP gidicidir. Ve gidecektir.

 

Türkiye, Zonguldak, Ereğli için yeni bir başlangıç, yeni bir atılım süreci CHP ile başlayacaktır.

 

Biz buna hazırız, inanıyoruz ve başaracağız.'