CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal yazılı bir açıklama yaparak 26'sında yapılacak kurultaya  katılacaklarını bildirdi. 'CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütü olarak tüzük kurultayımızda yerimizi alacağız' başlığıyla yaptığı bu açıklaması ile eski ilçe başkanı Yaşar Balcı'nın 26'sındaki kurultaya katılmayacağı sözlerine de taş attı. Kartal, 'ülkesine ve partisine karşı sorumluluk duyan partililer olarak katılmaları gerekmektedir' ifadesini kullandığı açıklamasında aynen şöyle dedi:

 

'2011 Temmuz ayında İlçe başkanlığımızda yaptığımız geniş katılımlı bir toplantı ile tüzüğümüze ilişkin görüş ve düşüncelerimizi genel merkezimize iletmiştik.

 

Genel Başkanımız 8 Eylül 2011 tarihli yazı ile bu önerilerimizin büyük bir dikkat ve titizlikle incelendiği, parti tüzüğümüzde yapılması planlanan köklü değişiklikler çerçevesinde değerlendirildiği ve bu konuda yaptığımız çalışma için teşekkürlerini sunmayı bir borç bildiğini  belirtmiştir.

 

26 Şubat 2012 Pazar günü yapılacak tüzük kurultayımızda, İlçe Örgütümüzün önerilerinin de değerlendirilmiş olması, tüzüğümüzün oluşumuna  bizzat katkı  sunmamız bizleri gururlandırmaktadır.

 

Yarın yapılacak kurultayımıza katılacak delegelerin bu gerçekler ışığında, ülkesine ve partisine karşı sorumluluk duyan partililer olarak katılmaları gerekmektedir. Elbette ki tüm delegeler kendi özgür iradeleriyle hareket etmekte serbesttir. Ancak ülkemizin içinden geçtiği bu kritik süreçte tüm CHP 'lilerin birlik beraberlik içinde hareket etmeleri, farklı görüş ve önerileri varsa  da çıkıp kurultay kürsüsünden dile getirmeleri ve ona göre oy vermeleri en doğru olanıdır.

 

Partimizin gereksiz bilek güreşine, güç gösterisine değil, birlik ve beraberliğe, ülkemizin de CHP 'ye ihtiyacı vardır.

 

Biz Cumhuriyet Halk Partisi Kdz.Ereğli İlçe Örgütü olarak kurultayımızda yerimizi alacağız.

 

Tüm CHP 'lilerin de bu sorumlulukla hareket edeceklerine inanıyor, saygılar sunuyoruz.'