CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Kartal, partiden istifa etmek zorunda kalan meclis üyelerini suçlarken “Bunlar CHP grubu içinde Truva atı rolüne soyunup AKP ile gizli pazarlıklar yapmaktan da  utanmadılar” dedi.

 

CHP İlçe Başkanı “Kdz.Ereğli’ye, bağımsız, laik, demokratik, cumhuriyet değerlerine, Atatürk’e bağlı çağdaş insanların yaşadığı kente yakışır bir olgunlukla yapıldı” sözleriyle de festivale övgü yağdırdı.

 

 

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin 3 Temmuz tarihinde yapılan toplantısının çoğunluk sağlanamadığı için toplanamadığını ve bunu da CHP’den istifa eden meclis üyelerinin saygısızlığına bağlayan CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Hayrettin Kartal, “Kdz.Ereğli’de gündeme oturtulmaya çalışılan süreç, Latin-Amerika’nın meşhur arkası yarın kuşağındaki  “Yalan Rüzgarı” dizisine dönüştü” sözleriyle konuştu. İlçe binasında düzenlediği basın toplantısında 7 sayfalık açıklama metnini okuyan Kartal, öncelikle festivalin başarılı olduğunu belirttikten sonra, istifa eden meclis üyeleri hakkında şunları söyledi:

 

FESTİVALE ÖVGÜLER

Kdz.Ereğli halkı, festival kültürünü tam anlamıyla özümsemiş. Bu yıl 20’ncisi yapılan Kdz. Ereğli Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk festivali, tam da Kdz.Ereğli’ye, bağımsız, laik, demokratik, cumhuriyet değerlerine, Atatürk’e bağlı çağdaş insanların yaşadığı kente yakışır bir olgunlukla yapıldı. Türkiye’nin değişik yerlerinden komşu il ve ilçelerden de yoğun katılımların olduğu festivalde, her siyasal görüşten, her toplumsal kesimden, işçisinden köylüsüne, esnafından memuruna, tüccarına, gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine, başı açığından tesettürlüsüne on binlerce insan, barış, huzur ve kardeşlik içinde dopdolu bir üç gün geçirdi. Bazı çevrelerin olumsuz propagandalarına rağmen bu festival, son yılların en görkemli, en yığınsal festivallerinden biri oldu. Bu festival gösterdi ki Kdz.Ereğli halkı, festival kültürünü tam anlamıyla özümsemiş, benimsemiş ve sahip çıkmıştır.

 

EMNİYETE DE TEŞEKKÜR

Böylesine büyük bir organizasyonun altından başarı ile  çıkan, en başta Belediye Başkanımız Sayın Halil Posbıyık’ a, belediye başkan yardımcılarına, belediye meclis üyelerimize, daire müdürlerine, temizlik işçisinden memurlarına kadar tüm belediye emekçilerine, CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütü olarak sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu festivali büyük bir misafirperverlikle benimseyen Kdz.Ereğli’li hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu festivalin barış ve huzur içinde geçmesi için canla başla çalışan İlçe Emniyet Müdürümüze ve tüm emniyet görevlilerine teşekkür ediyoruz.

 

İSTİFA EDEN MECLİS ÜYELERİNE:

“Menfaat odakları, CHP’li görünmeye çalışan Truva atları. Özellikle yılbaşından bu yana Kdz.Ereğli Belediye Meclisinde yaşanan ve ardı ardına gelen bazı açıklamalarla Kdz.Ereğli’de gündeme oturtulmaya çalışılan süreç, Latin-Amerika’nın meşhur arkası yarın kuşağındaki  “Yalan Rüzgarı” dizisine dönüştü. Ve bu Yalan Rüzgarı üzerinden de seçimler öncesi Kdz.Ereğli Belediyesi, Belediye Başkanı ve CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütünü yıpratmaya, Ereğli halkını ve CHP tabanını, spekülatif haber ve bilgilerle yönlendirme kampanyasına dönüştürülmek isteniyor. Biz İlçe Örgütü olarak bu açıklamalara her hangi bir yanıt vermedik. Bundan sonrada zorunlu olmadıkça yanıt vermeyeceğiz.

 

SORAN, SORGULAYAN…

Ancak özellikle altını çizerek belirtmek gerekir ki; Bizim CHP İlçe Örgütü olarak belediye meclis üyelerinden beklentimiz, CHP’nin sosyal-demokrat belediyecilik anlayışı doğrultusunda, soran, sorgulayan, düşünen, araştıran ve projeler üreten bir çalışma içinde olmalarıdır. Bu çalışmayı parti disiplini içinde, partinin birlik ve bütünlüğünü koruyacak bir ekip anlayışı, dayanışması içinde yapmalarıdır. Partinin grup toplantısında tartışan, grup kararı alındığında da mecliste adam gibi arkasında duran bir anlayışta davranmalarıdır.

 

AKP İLE İŞBİRLİĞİ SUÇLAMASI

Ancak, ne parti disiplini, ne belediye meclis üyeliğinin görev, yetki ve sorumluluğunu taşıyamayanların yıllardır sormadan, sorgulamadan, düşünmeden, tartışmadan, üretmeden, meclis üyeliğini parmak indir, parmak kaldır zannedenlerin bu gün belediye başkanını ve İlçe Örgütünü suçlamaya kalkmaları traji- komiktir. Bunlar, daha öncede farklı bir yörüngeden, bu günkü açıklamalarının 180 derece karşısında ama aşağı yukarı aynı sözcüklerle açıklamaları peş peşe yapıyorlardı. Bu nedenle biz bunların bu tür açıklamalarına alıştık. Bunlar CHP grubu içinde Truva atı rolüne soyunup AKP ile gizli pazarlıklar yapmaktan da utanmadılar. Daha önce yaptıkları gibi dünkü meclis toplantısına da AKP ile anlaşarak katılmadılar ve meclis toplanamadı. Baylar! Ereğli halkı size mecliste çalışarak Ereğli’ye hizmet edin diye oy verdi. Siz bunu oyun mu zannediyorsunuz? Meclisin toplanmasını engelleyerek, Ereğli halkına iki defadır büyük bir saygısızlık yaptınız.

 

POSBIYIK’I KORUDU

Bugün AKP, tüm Zonguldak çapında CHP’ye karşı kara, çirkin bir operasyon yapmaya çalışıyor. Belediye başkanları, meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri çeşitli vaat ve pazarlıklarla istifa ettiriliyor. Bunların bazıları AKP’ye geçtiler bazıları da geçmek üzereler. Kdz.Ereğli bu kirli operasyon çabalarının tam ortasındadır. Hedefleri bellidir. Kdz.Ereğli belediyesinin daha çok hizmet üretmesini engelleyerek seçimler öncesi  belediye başkanını yıpratmak, CHP’yi yıpratmak istemektedirler. Kdz.Ereğli’de Sayın Halil Posbıyık’ a karşı, CHP ‘ye karşı birleşmeye çalışan çıkar ve menfaat odakları, CHP’li görünmeye çalışan Truva atlarını da yedeklerine alarak, Ereğli’yi kurtlar sofrasına yatırmanın peşindeler. Ama tüm çabalarınız boşunadır. Hevesleriniz kursağınızda kalacaktır. Tüm engellemelere rağmen, kara propagandalara rağmen, Kdz.Ereğli belediyesi hizmet üretmeye devam ediyor, edecek. Kdz.Ereğli’nin çağdaş, demokrat, Atatürkçü insanları hem belediyesine, hem  CHP ‘ye sahip çıkıyor. AKP milletvekilleri her ağızlarını açtıklarında Ereğli’yi alacağız diyor. İlçe Başkanı, Ereğli, tarihinde böyle yatırım görmedi, Ereğli’de artık şafak sayıyoruz diyor. Evet ! Ereğli, tarihinde böyle zulüm görmedi. Erdemir’i sattınız. TTK’ yı küçültünüz. Tersanelere sahip çıkmadınız. Öğberler, Çaylıoğlu, Gökçeler belediyelerini kapattınız. Ereğli- Devrek yolunu, köy yollarını, su, kanalizasyon sorunlarını her seçim döneminde kullanmak adına yılan hikayesine döndürdünüz. Bu intikamcı anlayışla, bu kirli pazarlık ve ayak oyunlarıyla sizin askerliğiniz bitmez. Ereğli belediyesini almak için daha çok şafak sayacaksınız.

 

EREĞLİ ŞAFAK SAYIYOR

Türkiye şafak sayıyor ama AKP’den kurtulmak için şafak sayıyor. Önce yerel de, sonra genel seçimlerde AKP’yi alaşağı ederek, Türkiye’yi AKP zulmünden kurtaracağız. Tüm CHP’liler çağdaş, demokrat, Atatürkçü, Cumhuriyetçi, emekçi, yoksul halkımız bu şafağa hazırlanıyor. AKP çöküş sürecine girmiştir. Ve bu süreç giderek hızlanmaktadır. Toz pembe vaatlerle artık kimseyi kandıramazsınız.