TERSANELERDE ÇEKİRGE SESLERİ: Tersanelerde in-cin top oynuyor. Milyonlarca dolarlık yatırımlar kaderine terk edildi. Gündüz yada gece tersanelerin önünden geçerseniz, 3-5 dakika bir durun. Etrafı dinleyin. Ağustos böceği ve çekirge seslerinden başka bir şey duyamazsınız. Başbakan tarafından faaliyete açılan tersaneler bölgesinde, 2015 yılına kadar siparişlerin dolduğu belirtiliyordu. Başbakan burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin denizcilik alanında tarih bir atılım yakaladığını belirterek, bütün desteğimizi bu sektöre vermeye devam edeceğiz diyordu. Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı Sayın İrfan Erdem, 5 ocak 2012 tarihinde yaptığı açıklamada teşvik müjdesi vererek İnşallah yeni çıkacak teşviklerle tersanelerimizin kurtarılması ve işçilerimizin geri dönmesi sağlanacak diyordu.

 

 

SUSUZLUĞA DİKKAT: Soğanlıyörük köyüne 1,5 yıl önce hiçbir bilimsel ön çalışma yapılmadan, AKP milletvekillerinin de katıldığı anlı- şanlı törenlerle yaklaşık 180 bin lira harcanarak sondaj yapıldığı halde bu gün susuzluk yaşanması ibretlik bir gerçek olarak sırıtıyor. Köylü vatandaşlarımız , pat- patlarla, bidonlarla, derelerden çeşmelerden su taşımak zorunda. Sanki Kdz.Ereğli köyleri, su bolluğunun içinde Kerbela'yı yaşıyor.

 

CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Hayrettin Kartal düzenlediği basına gönderdiği basın toplantısı davetinin ardından ikinci bir ileti daha göndererek basın toplantısının sonrasında pide ve ayran ikram edileceğini duyurdu. Bu garip davetli toplantıda ilk önce ülkedeki terör olayları ile ilgili düşüncelerini açıklayan ve ilan edilmemiş savaştan bahseden Kartal, sık sık AKP Milletvekili Ercan Candan'a atıfta bulunarak eleştirdiği ve AKP'nin 10 yıldan bu yana iktidarda olduğunu hatırlattı.

 

 

EREĞLİ KERBELA'YA DÖNDÜ

CHP ilçe Başkanı Hayrettin Kartal yaşanan su sıkıntılarını da dile getirdiği toplantıda şöyle konuştu:

Kdz.Ereğli sınai, ticari, ekonomik ve sosyal yapısıyla Zonguldak ilinin en büyük ilçesidir.  Kdz.Ereğli, Zonguldak'ta toplanan vergi ve benzeri gelirlerin % 70-75 'ini karşılamaktadır. Bu oran merkez ve diğer ilçelerin toplamının iki katından fazladır. Gerçekler bu kadar açıkça ortada  iken ne yazık ki Kdz.Ereğli bu büyük katkılarına rağmen hak ettiği yatırım ve hizmetleri alamıyor.

 

Yol ve su bunların başında geliyor. Su sorunu Kdz.Ereğli köylerinin yarısından fazlasını etkiliyor. Kızılca'dan Ketenciler'e, Çayırılı bölgesi köylerinden Kaptaş bölgesi köylerine, Soğanlıyörük'ten Şamlar köylerine kadar bir çok köyde su sorunu had safhadadır. Bakırlık'ta ki roman vatandaşlarımızın su sorunu yıllardır çözülmemektedir. Soğanlıyörük köyüne 1,5 yıl önce hiçbir bilimsel ön çalışma yapılmadan, AKP milletvekillerinin de katıldığı anlı- şanlı törenlerle yaklaşık 180 bin lira harcanarak sondaj yapıldığı halde bu gün susuzluk yaşanması ibretlik bir gerçek olarak sırıtıyor. Köylü vatandaşlarımız , pat- patlarla, bidonlarla, derelerden çeşmelerden su taşımak zorunda. Sanki Kdz.Ereğli köyleri, su bolluğunun içinde Kerbela'yı yaşıyor.

 

Yol sorunu tüm bölgelerde devam ediyor. Gülüç-Kepez, Ereğli- Zonguldak,Ereğli- Devrek yollarını dile getirmekten artık gına geldi:

 

Subaşı'ndan yukarı Yanlızçam, Dağlıca, Esenköy yolları; Çaylıoğlu Kocalar mahallesi, Ortaköy, Alacabük, Kapançatı, Güllük, Akkaya grup yolları; Öğberler,  Kirencik, Yeniköy yolları; Çaylıoğlu  Davutlar, Velidağ yolları ve daha bir sürü köy yolu yeterli ödenek olmadığı için, yaz aylarının bittiği kışa hazırlandığımız şu günlerde hala daha yapılmadı. Yollar köstebek yuvası gibi. Hele hele Akköy köyü CHP 'yi sürekli birinci parti yaptığı için sanki cezalandırılmakta, yıllardır yolları yapılmamaktadır.

 

Ereğli- Devrek yolunun akibeti, karıncanın hac hikayesine benziyor. Hani karıncanın biri hacca gitmeye karar vermiş. Bu hızla senin ömrün oraya varmaya yetmez demişler. Karınca da hiç olmazsa yolunda ölürüm demiş.

 

Ereğli-Devrek yolu bu hızla daha çok milletvekili eskitir. Ereğli- Kandilli yolunun yapımına 2007 seçimlerinden önce şatafatlı törenlerle başlandı. Bugün AKP yöneticileri ve milletvekilleri bununla övünmeye çalışıyorlar. 5 buçuk yılda 3 buçuk kilometre yolu bitirdik diye övünecekseniz buyurun övünün.

Bölgemizde fındık hasadı bitmek üzeredir. Yüzlerce, binlerce aile fındığa bel bağlamaktadır. Türkiye dünya fındık üretiminin % 70 'ini karşılamaktadır. Ancak dünya fındık borsası ile ilgili hiçbir yaptırım gücü yoktur. Fındık üreticisi AKP tarafından tam anlamıyla işbirlikçi fındık spekülatörlerinin insafına terk edilmiştir. En yüksek randımana sahip fındık 4 lira yı zor buluyor. Üreticinin gerçek emeğini karşılayacak bir taban fiyat belirlenmemesi, köylümüzü çaresiz bırakmakta, AKP bu konuda kılını kıpırdatmamaktadır. AKP milletvekili Sayın Ercan CANDAN bile Hükümet fındığa uzak diyerek gerçeği itiraf etmek durumunda kalmıştır.

 

Kdz.Ereğli'de işsizlik en yakıcı sorunların başında geliyor. Özel bir eğitim- yazılım danışmanlık şirketi ile Zonguldak çalışma ve işkur ile müdürlüğünün işbirliği ile düzenlenen bir organizasyonda açıklanan rapora göre Kdz.Ereğli'de işsizlik oranı %14.80'dir. Kdz.Ereğli de işsizlik ortalamasının Türkiye'nin 4-5 puan üzerinde olması yaşanan sıkıntıları daha net göstermektedir.

 

TTK'da üretim ve istihdam sürekli düşüyor.GMİS acilen 3 bin üretim işçisi alınması için aylardır haykırıyor.

 

Tersanelerde in-cin top oynuyor. Milyonlarca dolarlık yatırımlar kaderine terk edildi. Gündüz yada gece tersanelerin önünden geçerseniz, 3-5 dakika bir durun. Etrafı dinleyin. Ağustos böceği ve çekirge seslerinden başka bir şey duyamazsınız.

 

Halbuki 3 Haziran 2006 günü bizzat Sayın Başbakan tarafından faaliyete açılan tersaneler bölgesinde, 2015 yılına kadar siparişlerin dolduğu belirtiliyordu. Başbakan burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin denizcilik alanında tarih bir atılım yakaladığını belirterek, bütün desteğimizi bu sektöre vermeye devam edeceğiz diyordu. Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı Sayın İrfan Erdem, 5 ocak 2012 tarihinde yaptığı açıklamada teşvik müjdesi vererek İnşallah yeni çıkacak teşviklerle tersanelerimizin kurtarılması ve işçilerimizin geri dönmesi sağlanacak diyordu.

 

En son 8 Mayıs 2012' de Sayın Ercan CANDAN Tersaneler bizim birinci önceliğimizdir. Buraların yeniden faaliyete geçmesi için uğraşıyoruz. Afrika ülkelerini balıkçı tekneleri yapmak için ikna etmeye çalışıyoruz diyerek umut veriyordu.

 

Ancak o gün umut vermeye çalışan sayın Ercan CANDAN, bugün tersanelerin KİT olmadığını, bu nedenle bir çözüm getirmenin çok zor olduğunu söylüyor. Kendisine karşı kamuoyunda dile getirilen, yurtdışına gitmekten yöreye zaman ayıramıyor eleştirisine verdiği cevapta; sık sık yurtdışına gitmek zorunda kaldığı görevle ilgili Bu komisyona girmek için can atan çok milletvekili var diyor. İnsan kendi kendine sormadan edemiyor.

 

Acaba bu yurtdışı görevleri ballı- börekli işler mi? Afrika deyince sadece Gambiya'nın akla geliyor  ? Gambiya'nın özel bir yeri mi var?

 

'İLAN EDİLMEMİŞ SAVAŞ DURUMU'

 

Daha önce yaptığı açıklamalarda Türkiye'nin durumunu ateş çemberi içine düşmüş akrebe benzettiğini hatırlatan Hayrettin Kartal Bugün geldiğimiz noktada ise, ne yazık ki Türkiye, etrafındaki bu ateş çemberini söndürmeye çalışmak yerine, bizzat ateşe benzin dökerek, kendi ulusal güvenliğini ve ulusal birliğini tehlikeye atan bir tutum sergiliyor. Ve ne yazıktır ki bugün ülkemizde yaşananlar, klasik bir dizi terör saldırısından ziyade, açıkça ilan edilmemiş bir savaş içinde olduğumuzu göstermektedir dedi.

 

Kartal bu konudaki düşüncelerini şöyle dile getirdi:

 

Ve ne yazıktır ki bu savaşı kışkırtan ise AKP iktidarının yanlış politikalarıdır.  AKP Türkiye'yi bir savaşa sokmuştur. PKK bu savaşın sadece bir figüranı durumundadır. Bu Savaşın içinde bir tarafta Rusya,Çin,İran,Suriye ve bölgedeki ABD, AB ve Siyonist İsrail'e karşı olan güçler vardır.

 

Diğer tarafta ise ABD,AB,İsrail ve onlarla aynı paralelde Suudi Arabistan, Katar ve de yeni Osmanlıcılık hayalleri içinde tehlikeli maceralara sürüklenmekten çekinmeyen AKP yönetiminde bir Türkiye var.

 

İşte böyle bir ortamda, Pazar günü Alaplı Çatak köyünde Mücahit COŞKUN şehidimizi  toprağa verdik. Mücahidin Zonguldak'ın kaçıncı şehidi olduğunu da unuttuk. Acıları yüreğimize gömerek, ülkemizin her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe,ihtiyacı olduğunu unutmadan, ancak gerçeklerin ne kadar acı olursa olsun, halkımız tarafından bilinmesini de sağlayarak bir çıkış yolu bulmak zorundayız.

 

CHP böylesine ciddi bir sorun karşısında büyük bir sorumlulukla meclisi toplantıya çağırdı.AKP ve başbakan ise CHP'yi bu çağrısından dolayı PKK ile birlikte hareket etmekle suçlayabildi. PKK ile Oslo'da görüşerek, bir takım mutabakatlara vardıkları açığa çıkan AKP ve başbakan, meclisin açılmasını  engelleyerek, ulusal iradenin bu sorunun çözülmesine dönük çalışmasını önledi.

 

Ülkemizin bugün içine sürüklendiği durum terörden ziyade açıkça ilan edilmemiş bir savaş durumudur ve bu durumun en büyük sorumlusu AKP iktidarıdır.

 

 

YETER ARTIK

 

Tersanelerimizde ağustosböceği, çekirge sesleri değil, çekiç- balyoz sesleri duymak, kaynak ışıltıları görmek istiyoruz.

Ereğli'nin sorunları bellidir. Sayın Ercan CANDAN 'da bu sorunları dile getiriyor ve çözüm için herkes elini taşın altına koysun diyor.

Ereğli' de her kesim zaten taşın altında eziliyor.

Sayın  Ercan CANDAN, 2002'den bu yana 3 seçimdir, Zonguldak'tan 5 milletvekilinin 3'ünü alan ve 10 yıldır da tek başına iktidar olan bir partinin milletvekili olduğunun farkında değil.

Sayın CANDAN; siz seçimler öncesinde Ben, Çolaklaraltı'nda inek otlattım. Benim babamda şöför dü gibi söylemlerle Kdz.Ereğli'li hemşerilerimizin duygularını etkilediniz. Seçimler biteli 15 ay oldu. Siz 15 aylık vekilsiniz ama sizin partiniz 10 yıldır tek başına iktidarda Artık dert yanmaktan, yakınmaktan vazgeçin. Çözüm üretin. Kdz.Ereğli halkı sizi meclis kürsüsünde yemin töreni dışında bir kez konuşurken göremedi. Eğer Kdz.Ereğli'yi çok seviyorsanız, bu duygu sömürüsünü bırakır, çıkar meclis kürsüsünde Ereğli'nin sorunlarını bangır bangır dile getirir, hükümetin desteğini Ereğli'ye Zonguldak'a çevirirsiniz.

Biz CHP olarak her fırsatta bu sorunları ve sözlerinizi size hatırlatmaya devam edeceğiz. AKP'nin  Ereğli'yi gözden çıkardığını halkımıza anlatmaya devam edeceğiz. Yıllardır ülkenin her yerinden gelen insanların iş ve aş bulduğu Ereğli'nin AKP döneminde göç vermeye başladığını açıklayacağız.

Bu gerçekler sizi rahatsız etse de bundan geri durmayacağız ve tüm bu sorunların ancak CHP ile çözüm yoluna gireceğini sabır ve inatla halkımıza anlatacağız.