CHP Ereğli İlçe Örgütü Başkanı Hayrettin Kartal ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile CHP’li Belediye Meclis Üyeleri, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal’ı makamında ziyaret ederek görevinde başarılar diledi.

 

Konuya ilişkin Kdz.Ereğli Belediyesi Basın Bürosundan gönderilen açıklama şu şekilde: Belediyenin Ereğli halkı yararına olan çalışmalarında her türlü desteği vereceğinin altını çizen Başkan Kartal ziyaretteki konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

 

BU KENTTE KURUMLAR ARASI DİYALOĞUN UYUMU ÖNEMLİ

Kdz. Ereğli çağdaş bir Cumhuriyet kentidir. Böyle bir kentte dolayısıyla kurumlar arası diyalogun uyumlu olması gerekmektedir. Bilindiği gibi Kdz. Ereğli’nin belli sorunları vardır. 30 Mart’ta bir seçim geçirdik. Seçimde ortaya konulanlar, söylenenler bazı vaatler vardı. Umarız bu vaatlerle ilgili söylemler biran evvel yerine getirilsin. Karadeniz Ereğli’nin bu sorunlardan bir an evvel kurtulması, sorunların çözüme kavuşmasını gönülden arzuluyoruz.

 

BİZ CHP OLARAK ELİMİZİ TAŞIN ALTINA SOKMAYA HAZIRIZ

Biz CHP Karadeniz Ereğli İlçe Örgütü olarak Ereğli’nin sorunlarında üzerimize düşen ne varsa elimizi taşın altına sokmaya hazırız. Bu konuda Ereğli halkının faydasına olacak istihdamdan ticarete ilçede canlanmayı sağlayacak her türlü projenin sonuna kadar destekçisi olacağız. Elbette ki iyi yapılanları destekleyeceğiz, istemediğimiz Ereğli halkının istemediği bir takım gelişmeler söz konusu olursa da eleştiri hakkımızı illaki saklı tutacağız.

 

MUHALEFETTEN ZİYADE YAPICI BİR MUHALEFET YAPACAĞIZ

Biz muhalefet yapmak anlayışından ziyade yapıcı muhalefet anlayışımızın olacağını belirtmek istiyorum. Özellikle size başarılar diliyorum. İnşallah Karadeniz Ereğli’nin sorunlarının çözümünde başarılı olursunuz. Ben tekrar size bize zaman ayırdığınız için teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum.  Başkan Uysal’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

 

HÜSEYİN UYSAL: BİZ VERDİĞİMİZ SÖZLERİN ARKASINDAYIZ

Bende ziyaretinden dolayı hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Sağolun. Biz verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Bizim sözümüz şuydu. Biz laf üretmeyeceğiz, kavga etmeyeceğiz dedik. Biz Ereğli kazansın dedik. Ve sonucunda Ereğli kazanacak. Ereğli’de farklı işler olacak dedik bu sözlerimizin arkasındayız. Biz şehrimizi de inşa edeceğiz, gönülleri de. 

 

MARKA ŞEHİR OLMAK TEBALALARA İSİM YAZMAKLA OLMUYOR

Biz şunu yapacağız bunu yapacağız demedik. Çünkü insanların buna katkı sağlaması lazım. Öyle marka şehir olmak demek tabelalara isim yazmakla olmuyor. Tüm insanların katkıları gerekiyor. Marka şehir olmak demek bir şehrin topyekün mücadelesi demektir. Ben o nedenle sizinde nezlinizde Ereğli halkına şu mesajı vermek istiyorum. Herkes katkı versin.

Öte yandan görüşme basına kapalı olarak devam etti.

 

(Haber Merkezi)