Yılbaşı, Bayram ve özel günlerde duyguların ifadesi için kullanılan kartpostallar, gelişen teknoloji yenik düştü.
Alaplı PTT Müdürü Celal Çevik, yaptığı açıklamada, cep telefonu mesajları ile elektronik postaların yaygınlaşması sonucu insanların kartpostallara olan ilgisinin yok olduğunu söyledi.
Geçmişin haberleşme aracı olarak kullanılan, kentlerin tarihi ve doğal güzelliklerini yansıtan kartpostalların kullanımı için Kartpostal alımını ücretsiz yaptıkları ifade eden Çevik şunları söyledi;
Eskiden gönderecek kartpostal bulamazken şimdi kartpostalları soran yok. Kartpostal kullanımı cep telefonu mesajları ve elektronik postaların yaygınlaşmasıyla cazibesini yitirdi. PTT olarak bizim geleneklerimizi sürdürmemiz gerekiyor. Eskiden bayramlarda, yılbaşında, ve özel günlerde herkes uzaktaki sevdiğinden bir şey beklerdi. Uzaktaki sevgiliye, asker anne babasına, gurbette çalışanlar ailesine ve sevdiklerine kartpostallar gönderirdi. Postacılarda duygu yüklü kartpostalları alıcına ulaştırmaktan büyük mutluluk duyardı. Şimdi ise bu zevkten mağrum kalıyoruz. Eskiden postanelerin içinde mektuplardan yürüyemezdik. Her yerde kartpostallar vardı. O eski günleri gerçekten insan şimdi çok özlüyor. Şu anda Postanemizde kartpostal satışı var. Ancak Kartpostal almaya gelen kişi sayısı çok az. Gecen yıl 250 adet kartpostal gönderen olmuş. Bu yıl bu sayı beklide daha aşağılara düşecek. Onun için postaneden kartpostal almak ücretsiz gönderirken 1 TL oda pul parası alınıyor.