Türkiye Partisi'nin Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Şevket Kalay, vatandaşlardan yoğun ilgi gördüklerini ve AKP'nin açılım politikasından sonra bu ilginin patlama yaptığını söyledi.

Oğlu Yusuf Kalay'ın AKP'den Belediye Meclis üyesi olduğunu hatırlattığımız TP ilçe Başkanı Kalay "istifa edip gelirse kabul ederiz" dedi.

Ereğli ile ilgili çok büyük projelerinin bulunduğunu  ve otopark sorununu hemen çözebileceğini de  ifade eden Şevket Kalay, festivallere karşı olduğunu ve festival paralarıyla köy yollarının yapılabileceğini belirtti.

Abdüllatif Şener'in kurduğu Türkiye Partisi'nin Kdz. Ereğli ilçe Başkanlığı görevine getirilen ilçenin tanınmış ve marka olmuş işadamlarından Şevket Kalay ve bazı yönetim kurulu üyeleri gazetemiz merkezine yaptığı ziyarette Sorumlu Müdürümüz Mustafa Kemal Bektaş'a düşüncelerini anlattılar.

KUR DEDİLER KURDUM

Kamuoyunda "Kasabanın Şerifi" olarak tanınıp bilinen Şevket Kalay, "Siyaseti güzel yaparsan heyecan. Ereğli'de ben konuşamıyordum. Ereğli teşkilatını kur dediler kurdum. ve o kadar memnunum ki, çok güzel bir iş yaptım, ben memnu-num. Biz Türkiye Partisi'ni kurduk Ereğli'de, Ereğ li'ye de Türkiye'de hizmet edeceğiz. Antalya'da seminerdeydim 72 vilayette kurulmuş Abdüllatip Şener geldi bize seminer verdi konuştuanlattı, çok güzel projeleri var Türkiye için. Neler yapabileceğini ne yapılması gerektiğini Tür kiye ve Dünya çapında. Hudutlar kapalıydı alışveriş yapamıyordu şimdi hudutlar kalktı diyor bu hıza ulaşa cağız hıza ulaşamayan başarılı olamaz diyor. Küre-selleşme demek hudutların kalkmasıdır. Devletler birbirlerine kalkıp alışveriş yapması çarkın hızlı dönmesi demektir. Türkiye'de biz bir alternatifiz, vatandaş alternatif yok diyordu biz alternatifiz artık" dedi.

OTOPARK SORUNUNU HEMEN ÇÖZERİM
Kalay'a "Karadeniz Ereğli için ne düşünüyorsun?" sorusunu yönelttiğimizde şu yanıtı aldık."Karadeniz Ereğli için düşündüklerimi saysam bitmez, ben Ereğli sevdalısıyım. Ben 52 yıldır buradayım. Ssamimi olarak anlatıyorum Posbıyık bunları duyduğunda kızıyor bana  ama. Hükümet binasını oradan kaldıracağım. Doktor Dündar Güçeri'nin Belediye Başkanlığı zamanında Erdemir Caddesi 40 metre genişliğinde olarak imara konuldu. Ereğli çarşı esnafı buna karşı çıktı. Bu yolu aynen tuttular 40 metrelik yolu Hatip Caddesine koydular. Ereğli'de alt yapı yok, ben yıllardır Ereğli'ye otopark parası ödüyorum milyarlarca. Bir tane otopark yok Ereğli'de. Ereğli'de biz yürüyebiliyor muyuz, araba çekemiyoruz. Yer altı otoparkları lazım. Bu şehrin içinde gerek un pazarında gerek pazaryerinde gerek hükümet binasının olduğu yerlerde yer altı otoparkları yapılması lazım. Bu mevkilerde araba görülmemesi lazım. Bizim esnafımız araba ile kapı önüne kadar gitmeye meraklıdır. Bu otoparkların mutlaka yapılması gerekir. Nasıl yapılacak? Bankamatiklerin olduğu yerde o arsanın toprağını çıkaracağız, altı otopark olacak. Pazaryeri projesindekileri konuşmuyorum onları konuşsun."

FESTİVALLERE KARŞIYIM
"Festival yapacak mısın?" diye sorduğumuzda da  "Yapmayacağım. O festivale topladığım paralarla köylere yol yapacağım. Toplanan paralarla her sene 4 köy yolu yapılır. İslam olarak, insan olarak hangisi daha önemli? Ben Halil Bey'in kendisine de söyledim bu düşüncemi. Halil Posbıyık'ı ben severim kişilik olarak. Postanenin orayı kapat dedim Un pazarına araba girmesin, toplantı yaptılar ve bu kararı aldıramadı.   Ereğli çarşımız küçük, eski çarşı bu 4 bin nüfusluk bir yerin çarşısıydı. Esnafa diyorum güzel vitrinler yapın halk gezsin dolaşsın, vitrinleri seyretsin. Saat 17.00'de Ereğli'de hayat ölüyor beyler."

İSTİFA EDİP GELSİN
Sorularımıza gülümseyerek yanıt veren Şevket Kalay'a bu kez "Oğlunuz AKP'de belediye meclis üyesi, siz ise yeni parti kurup ilçe başkanı oldunuz. Bu sıkıntı yaratmaz mı? Kamuoyu farklı değerlendirmez mi?" diye sorduğumuzda sözlerini sorumuza da yanıt vererek şöyle tamamladı. 
"Bunu iki şeyde yorumlayalım. Biri bir partide biri bir partide olursa menfaat olur.  O partide olmazsa ne Şevket Kalay ne Yusuf Kalay kesinlikçe rantçı değildir. Bize rantçı desinler ben her türlü cezaya razıyım. Benim derdim memleket sevdası, Ereğli sevdası. 70 yaşında ne derdim var? Oğlum da istifa eder ve  gelirlerse partimize kabul ederiz. Gelmedi gelmedi, herkes yoluna devam. Bizim evimizde demokrasi var. Biz baba oğul oturur her şeyi konuşuruz, tartışırız.  Biri çıksın desin ki Şevket Kalay benim canımı yaktı diye.  Biz yolumuza devam ediyoruz. Biz kimseye gelin demiyoruz biz yarın mitinglere çıktığımızda herkes buyursun gelsin. Biz herkesi kucaklıyoruz ve seviyoruz."

AKP'DAN BÜYÜK İLGİ
Kendisinin 1957'li CHP'li olduğunu ve daha sonra Milli Selamet Partisinin Ereğli'de kurucusu olduğunu dile getiren Şevket Kalay, "iktidardan memnun musunuz?" sorumuzu da  "Bu iktidardan memnun değilim neyi ilen memnun olacağım" dedi. Partinin Antalya'daki üç günlük seminerine katıldığını ve Genel Başkan Abdüllatif Şener'in açıkladığı projelerin çok güzel olduğunu ifade eden TP Ereğli İlçe Başkanı Şevket Kalay "Bu adamın memlekete çok güzel projeleri var.  Ben şahsen yiyeceğim ekmeği nasıl olsa kazanırım ama önemli olan ülkemize bir şey yapılsın. Benim yapım bu. Abdüllatif Şener'in sevdiğim saydığım şeyin tarafı da bugüne kadar yapılan işlerde hiçbir yanlışı olmayan bir adam aldım. Partiye  o kadar büyük ilgi var ki. Her partiden ilgi çekiyoruz. En yoğunda AKP'den talep var. Kürt açılımından sonra partiye olan ilgi daha da arttı. Vatandaş "70 Milyon nüfustan gururla oynayan adamın ben peşinden gitmiyorum" diyor artık. Halkın içindeki bir insanım ben adamın biri de diyor ki Amerikanın talimatı ile yapılıyor bu işler ve  70 milyonun gururu ile oynandı. İnsan böbreğini satıyor o halde ne yapacak? Daha önce peşinden gidenler 'daha önce verdim ama bir daha da asla oy vermeyeceğim' diyor" sözleriyle konuştu.

KORKMUYORUM
Türkiye'de dinleme furyasının olduğunu ve herkesin dinlendiğini ve AKP'den ayrılma bir hareketini de bu dinleme ağına takılarak adım adım izlenebileceğini olasılığı üzerine de Şevket Kalay  "Ben evvelden beri dinleniyorum. Korkmuyorum dinlenmekten. Ben birinin ayağına basmam ki" dedi.