Ereğli'de Kurban Bayramı'yla birlikte et satışı yapamayan kasaplar, kurban etlerini kıymaya dönüştürerek para kazanmaya çalışıyor. Kasaplar, kıyma çektirenlerin sayısının da az olduğunu söylediler.

Geçmiş senelerde kestikleri etlerin büyük bölümünü kıymaya çevirmek isteyen Ereğlili vatandaşlar, bu sene etlerini kıyma olarak saklamak yerine derin dondurucuya koymayı tercih etti. Bu da kasapların işlerinin düşmesine neden oldu. Kurban Bayramı'nda kıyma çektirmek için gelecek olan vatandaşları bekleyen kasaplar, sayının az olmasından yakındı.

Ereğli'de kasaplık mesleğini yürüten İbrahim Mutlu, Kurban Bayramı'nda umduklarını bulamadıklarını söyledi. Kurban kesiminin de düşük olduğu bu bayramda, kıyma çektirmek isteyenlerin sayısının da az olması ile birlikte umduklarını bulamadıklarını kaydeden Mutlu, "Bu bayramda istediğimizi bulamadık. Kurbanlık kesiminin de az olduğu bayramda kıyma çektirenlerin sayısı da yok denecek kadar az diyebiliriz." dedi.

2 AY ET SATAMAYACAĞIZ

Gümüş kasap sahibi Çetin Gümüş ise kurbanlık kesimlerinin kendileri açısından iyi geçtiğini, ancak kıyma çektiren vatandaşların sayısının az olmasından dolayı iş yapamadıklarını dile getirdi. Kurban Bayramı nedeni ile et satışlarının da düşeceğini dile getiren Gümüş, "Kurban Bayramı'nda kurbanlıklarını kesen vatandaşlar etlerini derin donduruculara koydular. Kıyma çektirmek isteyenlerin de sayısı geçen senelere nazaran düşük. Kurban Bayramı sonrasında iki ayda işler yavaşlayacak. Her sene aynı sıkıntıyı yaşıyoruz." diye konuştu.

BEYAZ ETE DE RAĞBET YOK

Şubaşı Kasabı sahibi Tuncay Ürkmez ise diğer kasaplar gibi kendilerinin de bu sene kıyma çekiminden para kazanamadıklarını söyledi. Kasapların en az iş yaptığı bayram olan Kurban Bayramı'nda kırmızı et dışında beyaz ete de vatandaşların ilgi göstermediğini söyleyen Ürkmez, şöyle devam etti:

"Bu Kurban Bayramı'nda umduğumuzu bulamadık. Kıyma çektiren vatandaş sayısının az olması ile birlikte satışımız yok denecek kadar az. Kurban Bayramı'nda kurban kesemeyen vatandaşlar ise beyaz ete rağbet ediyordu. Bu sene beyaz et alanların sayısı da azaldı. İki ya da üç ay daha işlerimiz düşük gidecek."