Alaplı Belediye Meclisi'nin 2009 Yılı Kasım Ayı Olağan Toplantısı, ikinci görüşme ile tamamlandı.
Belediye Çaybahçesi'nde yapılan ve saat:14.00'de başlayan Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı ikinci görüşmesine, tüm Belediye Meclisi Üyeleri katıldı. Toplantıda, birinci görüşmede ilgili komisyonlara havale edilen 5 madde, komisyonlardan gelen rapor doğrultusunda karara bağlandığı belirtildi.
Alaplı Belediyesi Basın Yayın Bürosu'ndan konu ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde:
"İlk görüşmede Bütçe Komisyonu'na havale edilen, "Yeni otopark alanlarının tespit edilmesi ve ücret Tarifesi"; Komisyon'dan gelen rapor doğrultusunda,  "İlçe Trafik Komisyonu'nun alacağı kararın beklenmesine, bu arada konu ile ilgili çalışmalara devam edilmesine ve ilerideki bir Meclis Toplantısında konunun tekrar görüşülmesine" oybirliğiyle karar verildi.
Yine ilk görüşmede Bütçe Komisyonu'na havale edilen, "Aşağıdoğancılar Köyü Kumtarla mevkiinde, Belediyeye ait 8944 m2 ve 8363 m2lik arsalar ve bu arsaların üzerinde bulunduğu Kapalı Pazaryeri'nin birlikte Satışı" ise; Komisyon Raporu doğrultusunda, "İleride hukuki sorunların yaşanmaması, pazarcı meslek kuruluşlarının ve ilgili diğer sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin alınması için ileride tespit edilecek bir meclis toplantısında görüşülmesine" karar verilerek oybirliğiyle kabul edildi.
İlk görüşmede, İmar Komisyonu'na havale edilen "Karşıyaka Mahallesinde İmar Yolu ve Park Olarak Kullanılmak Üzere Belediye'ye Arsa Bağışı" da; Komisyon Raporu doğrultusunda, "788 m2lik yol ve park olarak kullanılmak üzere bedelsiz arsa bağışının Belediye menfaatine uygun olacağına" karar verilerek oybirliğiyle kabul edildi.
İkinci görüşmenin Bütçe Komisyonu'na havale edilen "2010 Mali Bütçe Kararnamesi ve Tahmini Gelir Gider Bütçesi" de; Komisyon Raporu ile belirlenen bütçe doğrultusunda, "2010 mali yılı bütçe giderleri 18 milyon 620 bin lira ve gelir denkliği esas alınarak" oybirliğiyle kabul edildi.
Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısının ikinci ve son görüşmesinin son maddesinde ise; "İlçede yapımı planlanan liman ile ilgili Belediye Meclisinin kararının belirlenmesi" görüşüldü. İmar Komisyonu'nun "Yapımı planlanan liman için Alaplı çayının denize döküldüğü nokta yerine 300 metre ötelenerek Yalı Oto Yıkama tesislerinin karşısındaki yeni köprü kavşağından başlayacak şekilde revize edilerek yapılmasının uygun görüldüğünü" kapsayan raporu oy çokluğuyla kabul edildi. 
Toplantı sonunda bir açıklama yapan Belediye Başkanı Dr.Nevzat Çimenoğlu, Belediye Meclisi Üyelerine teşekkürlerini sunarak, "Gerek lehte ve gerekse aleyhteki görüşlerin, Belediye Meclisi Üyelerimizce seviyeli, yapıcı ve demokratik bir üslupla açıklanması beni çok mutlu etti. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Alınan kararların Belediyemize ve Alaplı'mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.