Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından Kasımlı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine yönelik Afet Eğitimi tatbikatı düzenlendi. 
Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünce 12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık Günü kapsamında Kasımlı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine yönelik Afet Eğitimi tatbikatı düzenlendi. Gerçeğini aratmayan tatbikatta, deprem tatbikatı, bina tahliye tatbikatı ve yangın tabikatı yapılarak yaşanabilecek afetlerde toplum bilincini, öğrencilerin bilinç düzeyini arttırabilmek ve afetlere karşı hazırlıklı olabilmek için bir dizi eğitim verildi.
Afet Eğitim tatbikatı ile ilgili bilgiler veren Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, Ülkemizin zaman zaman değişik afetlere maruz kaldığını belirterek yaşanabilecek bir afetin bizi nerede ne zaman beklediğini bilemeyiz onun için toplumun bireyi olarak bu konuda bilinçli olmalıyız. Afet durumunda ne yapacağımızı biliyor olmamız hayatta kalma şansımızı artıracak can ve mal kaybını aza indirecek,  beklide bizi sakat kalmaktan kurtaracaktır dedi.
Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde görevli uzman personel yardımı ve rehberliğinde ilkokul ve ortaokul öğrencilerine ayrı ayrı deprem tatbikatı yaptırıldı, Bina tahliye edildi. Temsili olarak içerde mahsur kalan bir öğrenci itfaiyecilerin yardımı ile kurtarıldı.
Okul Müdürü Erdal Yılmaz her yıl 12 Kasım Afet eğitimi Hazırlık Günü kapsamında uzman personel desteği ile bu eğitimi yaptıklarını belirterek, Alaplı Belediye Başkanı Doktor Nevzat Çimenoğlu'na,  Alaplı İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın ve çalışma arkadaşları itfaiyecilere teşekkür  ederek  yapılan tatbikatlarla verilen eğitimin  öğrencilerin  bu konuda daha fazla bilinçlenmesine katkı sağlayacağını söyledi.