Alaplı Sağlık Grup Başkanlığı tarafından Kasımlı İlköğretim Okulu 1 ve 2. sınıf öğrencilerine yönelik sodyum flüorür jel uygulaması yapıldı. Sağlık Grup Başkanlığı bünyesinde görevli hemşireler Hatice Şen, Şermin Deniz, Derya Kılıçaslan ve Nagihan Ocak' tan oluşan sağlık ekibi Kasımlı İlköğretim Okulunu ziyaret ederek 1 ve 2. sınıf öğrencilerine sodyum flüorür jel uygulaması yaptı.
Alaplı Sağlık Grup Başkanlığı bünyesinde görevli hemşire Hatice Şen, sodyum flüorür jel uygulamasında çocukların 6 yaş dişlerinin ömür boyu çürükten korunması ve sağlıklı dişlerle yaşamlarına devam etmelerinin amaçlandığını belirtti.
Şen, "Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü'nün geçen yıl başlatmış olduğu sodyum flüorür jel uygulaması ile çocuklarımızın 6 yaş dişleri ömür boyu çürükten korunacak, dişler çürüğe karşı dirençli hale getirilecek ve sağlıklı dişlerle yaşamlarına devam etmeleri sağlanacaktır. Kasımlı İlköğretim Okulu 1 ve 2. sınıf öğrencilerine yönelik yaptığımız sodyum flüorür jel uygulamasını 2 ay sonra bir kez daha yapacağız" dedi. Okul Müdürü Erdal Yılmaz da Alaplı Sağlık Grup Başkanlığı tarafından geçen yıl başlatılan uygulamanın bu yıl da devam ettiğini 1 ve 2. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan uygulamanın ilgi gördüğünü belirterek İlçe Sağlık Grup Başkanlığı personeline başlattıkları uygulamadan dolayı teşekkürlerini dile getirdi.