Alaplı Kasımlı İlköğretim Okulu Müdürü Erdal Yılmaz, okul olarak Dünya Engelliler Merkezi ve İstanbul Ataşehir Belediyesi işbirliği engelli vatandaşlara yönelik başlatılan “Tane Tane Kapak Topluyor, Adım Adım Engelleri Aşıyor” projesine destek amaçlı çalışma başlattıklarını söyledi.
Kasımlı İlköğretim Okulu Çevre, Yeşili Koruma, Bilinçli Tüketici Kulübü ve Sağlık Temizlik Beslenme Yeşilay, Kızılay Kulüplerinin kampanyaya destek vermek amacıyla çalışma başlattığını belirten Yılmaz,
kulüp rehber öğretmenleri Dilek Ertekin ve Yasemin Ersöz başkanlığında çalışmaların yürütüleceğini kaydetti. Okul olarak daha önce atıkların geri dönüşümü ile ilgili çalışmalar yaptıklarını ifade eden Yılmaz, “Okulun bütün öğrencileri ve civarda yaşayan bütün halkı bu çalışmaya destek vermeleri için tanıtım yapıyorlar. Okul olarak geri dönüşümü ile ilgili öteden beri zaten çalışma yürütüyorduk. Bu kampanyaya destek vermekle hem temiz bir çevre, hem de engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye sağlayacak projeye destek olacağız. Geri dönüşümlü olmak üzere plastikten oluşan kapaklar toplatılarak, bütün toplanan kapaklar doğrultusunda engellilere Tekerlekli Sandalye ve ihtiyaçları olan malzemeler olarak geri dönecektir” dedi.
Geri dönüşüm sayesinde kazandırılacak olan her kapağın engelli bir insanın tekerlekli sandalyeye kavuşmasına yardımcı olacağını kaydeden Yılmaz, “Bu kampanyaya büyük küçük herkesi destek olmaya bekliyoruz, markası kesinlikle önemli değil herhangi bir marka olabilir, her tür plastik kapak evinizde bir torbaya doldurun.100 tane 50 tane 500 tane ne kadar olursa olsun sonuçta mutlaka bir engelliyi mutlu etmiş olacaksınız. Katkı sağlayın mutlu olun. Unutmayın her 250 KG kapağa 1 tekerlekli sandalye verilecek. Her sağlıklı insan da bir engelli adayıdır. Yarın bizimde engelli olmayacağımız ne malum? Şimdi biz yardım edersek o zamanda bizlere yardım eden çıkar. Biraz duyarlı olalım ve plastik kapakları biriktirip bir engelli kardeşimizi de olsa sevindirelim. Toplanan kapaklar okulumuz imkanları ile Ataşehir Belediye Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne gönderilerek sandalye teminine katkıda bulunulacak” diye konuştu.