Alaplı Kasımlı İlköğretim Okulu tarafından, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferruh Niyazi Ayoğlu ve Devrek Meslek Yüksekokulu Sekreteri Halk Sağlığı Uzmanı Sosyolog Hakan Kalyon'un katılımıyla, "Türkiye'de Trafik Kazaları ve Yol Güvenliği" konulu bir konferans düzenlendi.
Okul toplantı salonunda düzenlenen konferansa, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Uysal, Alaplı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kemal Çam, yönetim kurulu üyeleri, taşıma kooperatifi şoförleri ve öğrenciler katıldı. Konferansta konuşma yapan Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferruh Niyazi Ayoğlu, öğrencilere ve şoförlere ülkede meydana gelen trafik kazalarında insan faktörüne dikkat çekerek istatistikî bilgi verdi.
Yurt genelinde günde 2 bin 834 kaza meydana geldiğini, bu kazalarda 549 insanın yaralandığını ve 12 insanın da öldüğünü belirten Ayoğlu, Trafik Güvenliği için 5E formülünden bahsetti. Trafik kazalarında 'Altın Saat'in önemine değinen Ayoğlu, ilkyardımda neler yapılması gerektiği konusunda bilgiler verdi.
Sürücülere ise araç kullanırken mutlaka farlarının açık olmasını ve sinyal kollarını kullanmalarını önerdi. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Devrek Meslek Yüksekokulu Sekreteri Halk Sağlığı Uzmanı Sosyolog Hakan Kalyon da yaptığı konuşmada, insan ve trafik ortamına, sürücü davranışını etkileyen faktörlere değindi.
Konferansta ayrıca Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferruh Niyazi Ayoğlu, mayıs ayının son haftası ve ya haziran ayının ilk haftasında okuldaki bütün öğrencilere genel bir sağlık taraması yapabileceklerini ve şubelerden ikişer öğrenciye ilk yardım uygulamaları eğitimi verebileceklerini ifade etti.
Okul Müdürü Erdal Yılmaz da, Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferruh Niyazi Ay-oğlu ve Devrek Meslek Yüksekoku-lu Sekreteri Halk Sağlığı Uzmanı Sosyolog Hakan Kalyon ile konferansa katılanlara teşekkür etti.